Jokić: Da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje selekcije

"Ovaj meč će nam pokazati gdje smo trenutno u odnosu na ekipe koje pretenduju na visok plasman", rekao je kapiten Predrag Jokić
9 komentar(a)
Predrag Jokić, Foto: Beta/AP
Predrag Jokić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.07.2015. 20:32h

Crnogorski vaterpolisti sjutra veče (19.10 po našem vremenu) startuju na Svjetskom prvenstvu, a protivnik je najteži mogući - na otvarnju će se sastati sa Srbijom.

U odsustvu Nikole Janovića, ulogu lidera i kapitena preuzeće Predrag Jokić, koji ovaj meč vidi kao pravu priliku da se u ovom trenutku vidi stanje "ajkula" protiv najjačih.

"Srbija je nakon osvajanja Svjetske lige i plasmana na Olimpijske igre favorit broj jedan u Kazanju. Ovaj meč će nam pokazati gdje smo trenutno u odnosu na ekipe koje pretenduju na visok plasman. Mislim da je dobro što smo sa Srbijom u grupi, jer se kasnije sa njom ne možemo ukrstiti. Ali, taj meč nije odlučujući, tu je i Australija koja je jako dobra reprezentacija. Grupa je jaka, ove tri reprezentacije, sem Japana, konkurišu za prva mjesta", rekao je Jokić.

Iako je medalju nemoguće obećati, Jokić misli o odličju.

"Očekivanja su velika, uvijek je tako. Igramo u izmijenjenom sastavu, imamo tri nova igrača, ali su se oni u periodu priprema jako dobro uklopili. Sigurno da će se osjetiti odsustvo trojice standardnih reprezentativaca, ali sam siguran da će i novi dati svoj maksimum. Turnir u Nišu je dobro prošao, a vjerujem da će sve doći na svoje mjesto kako šampionat bude odmicao", kazao je Jokić.

Mitrović: Prvi meč najbitniji

Srbiji je prvi meč na turniru najbitniji, ali bez obzira na krajnji ishod duela sa Crnom Gorom, prava bitka predstoji tek od osmine finala, istakao je Stefan Mitrović.

"Prva utakmica je najbitnija, jer bismo pobjedom ušli u miran nastavak grupe. Ipak, prvi meč ne mijenja mnogo, jer je u grupi kiks svakako dozvoljen", rekao je Mitrović.

Srbija je preko Svjetske lige ostvarila plasman na Olimpijske igre.

"Rasterećeni smo oko Rija, ali zna se da ovaj sport u Srbiji u vrhu drže samo medalje, pa ćemo je tražiti i ovdje. Ali, ne bi bio neuspjeh ni da ne dođemo do odličja na SP, jer smo cilj - plasman na OI, već ispunili", naveo je Mitrović.

Bonus video: