Jokić i Mišić: Želimo prvo mjesto

Crna Gora i Gruzija odigraće sjutra u Budimpešti utakmicu posljednjeg, petog kola A grupe Evropskog prvenstva.
131 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Jokić, Budimpešta, Foto: Beta/AP
Predrag Jokić, Budimpešta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.07.2014. 20:43h

Cilj vaterpolo reprezentacije Crne Gore protiv Gruzije je da ostvari pobjedu i da ona bude sa što većom razlikom, kazao je crnogorski reprezentativac Predrag Jokić.

Crna Gora i Gruzija odigraće sjutra u Budimpešti utakmicu posljednjeg, petog kola A grupe Evropskog prvenstva.

Crnogorski vaterpolisti u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarili su tri pobjede i remi.

Izabranici selektora Ranka Perovića uoči posljednjeg kola imaju isti broj bodova i za četiri pogotka slabiju gol razliku od Italije.

Gruzija je nakon četiri kola bez bodova.

Jokić je kazao da je vodič za meč sa Gruzijom odigrati napad kao u prve tri utakmice.

"Moramo biti mirni, staloženi, ne smijemo žuriti od početka, ulaziti u problem moranja rezultata. Rezultat moramo stvarati dobrom i strpljivom igrom. Jedinom takvom igrom, strpljivom, napadačkom, sa akcentom na odbranu, možemo zabilježiti što veću pobjedu protiv Gruzije. Neće biti lako jer su i oni pokazali određeni kvalitet. Dvije četvrtine sa Italijom su bili na dva razlike", kazao je Jokić za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

On je naglasio da Crna Gora u meč ulazi kao veliki favorit i da vjeruje da može upisati pobjedu sa velikom razlikom, koja je potrebna za prvo mjesto i direktan plasman u polufinale.

Centar Aleksandar Mišić kazao je da vjeruje da će crnogorska reprezentacija maksimalno ozbiljno i profesionalno prići meču i da će se na kraju dočepati direktnog plasmana u polufinale.

"Bilo bi bolje da smo protiv Italije riješili pitanje prvog mjesta u grupi, ali šta je tu je. Mislim da smo dovoljno pametni da to odradimo maksimalno ozbiljno i profesionalno. Ne smijemo sebi priuštiti taj luksuz da sjutra dobijemo sa nekom malom razlikom, i da idemo kroz mnogo teži put, kroz četvrtfinale do borbe za medalju", rekao je Mišić.

Selektor Gruzije, Crnogorac Jovan Popović, kazao je da je velika stvar za njegovu selekciju što je učesnik samog šampionata.

On je naglasio da su crnogorski vaterpolisti sjutra apsolutni favoriti.

"Prvi put igram protiv Crne Gore. Ima emocija, ali neću voditi ekipu sa klupe jer sam dobio crveni karton, tako da mi je malo lakše. Što se nas tiče, mi smo ekipa sa kraćom klupom, imam samo četiri igrača malo većeg kvaliteta. Međutim, oni su pokazali da mogu da igraju. Zadovoljan sam što smo došli na Evropsko prvenstvo", rekao je Popović.

On je kazao da će biti teško protiv Crne Gore.

"Svi znamo ko je Crna Gora u svjetskom vaterpolu. Mi smo autsajderi, igraćemo da pokažemo da znamo da igramo. Mislićemo na Crnu Goru u svakom slučaju'', kazao je Popović.

Početak duela zakazan je za 11 sati i 30 minuta.

U 13 sati sastaće se Rumunija i Rusija, dok će u 19 sati rivali biti Italija i Grčka.

Pobjednik grupe izboriće direktan plasman u polufinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija igrati četvrtfinale.

Bonus video: