Kotorani na megdan prvom favoritu

Jadran ne pamti kada je u sezonu ušao sa više mladih i neafirmisanih igrača, ali po tradiciji na Škveru niko lako ne osvaja bodove, pa sigurno neće ni Jadran iz Splita
0 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Radoje Milić
Primorac - Jadran, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 28.09.2013. 12:24h

Primorac svakako nije mogao da zamisli teži početak Jadranske lige. Ukratko, Kotorane čeka nemoguća misija protiv najjače ekipe na Jadranu –večeras od 21 čas gostuju aktuelnom šampionu Primorju.

Veljko Uskoković je ove sezone podmladio ekipu, izuzetak je Damjan Danilović koji uz kvalitet garantuje i iskustvo, pa je za očekivati da start sezone, počev već od ove utakmice, posluži za uigravanje kako bi se „dječije bolesti“ što prije preležale...

"Domaćin je apsolutni favorit, to je sastav koji juriša i na Ligu šampiona i na druge trofeje, a za nas će ovo biti prilika da vidimo koliko možemo protiv tako moćnog i kvalitetnog protivnika", rekao je Uskoković.

S druge strane, Jadran ne pamti kada je u sezonu ušao sa više mladih i neafirmisanih igrača, ali po tradiciji na Škveru niko lako ne osvaja bodove, pa sigurno neće ni Jadran iz Splita.

Jer, mladi imaju od koga da uče – tu su povratnici Luka Sekulić i Željko Kovačić, kao i Blagoje Ivović, koji će do decembra nositi kapicu Novljana.

"Naravno da ne prijetimo nikom, jer nismo u takvoj situaciji, ali mislim da će svakom biti teško na našem bazenu. Ovim momcima je to poseban motiv, ali i imperativ da kod kuće idu na pobjedu i siguran. Mislim i da imamo šanse, jer smo stvarno dobro radili, gledali smo snimke utakmice sa Splićanima na turniru u Sarajevu, vidjeli gdje smo griješili i nastojali smo da to i otklonimo. U svakom slučaju, daćemo sve od sebe da u prvom kolu na svom bazenu ostvarimo trijumf", kazao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Parovi 1. kola

Danas

Jug – Šibenik (18)

Jadran HN – Jadran Split (19)

Branik – Mornar (20)

Primorje – Primorac (21)

Srijeda

POŠK – Budva

Mladost – Medvešćak

Bonus video: