Kotorani zadovoljni, Jadran baš i nije

"Ekipe su izjednačene, možemo da igramo sa svima i naravno da ćemo da uradimo sve da osvojimo jedno od prva dva mjesta. Mislim da imamo šanse", rekao je trener Primorca Vido Lompar
81 pregleda 0 komentar(a)
Lompar, Foto: Zoran Đurić
Lompar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.09.2011. 17:01h

Crnogorski timovi su danas dobili protivnike za drugo kolo kvalifikacija za Evroligu i, čini se, mogu da budu zadovoljni - Primorac će put do elite da traži na turniru u Novom Sadu protiv Vojvodine, Marseja i Duizburga, dok Novljani igraju u Atini sa Vuljagmenijem, Posilipom i Oradeom.

Primorac je tako pomalo neočekivano došao u situaciju da razmišlja¸o Evroligi, bez obzira na to što je ljetos potpuno podmladio tim.

"Mislim da su svi zadovoljni ovom grupom, svi vide svoju šansu. Vojvodina je mlada ekipa, prije dvije godine je iznenadila i igrala Evroligu, Marsej je sigurno bolji od Monpeljea sa kojim smo igrali u prvom kolu, dok je Duizburg, uz Špandau, najbolji njemački tim. Ekipe su izjednačene, možemo da igramo sa svima i naravno da ćemo da uradimo sve da osvojimo jedno od prva dva mjesta. Mislim da imamo šanse", rekao je trener Primorca Vido Lompar.

Primorac je, dakle, imao sreće u žrijebu, ali trener ne želi ni po koju cijenu da stavlja pritisak pred igrače.

"To ne bi valjalo. Za ovaj tim Primorca nema lake utakmice, svaka će ove sezone da bude jako teška. Ambicije svakako postoje, ali nikakav pritisak nije prisutan", kazao je Lompar.

Jadran, sa druge strane, nije dobio organizaciju turnira kao što se stidljivo najavljivalo, pa su samim tim i šanse Novljana u drugoj rundi umanjene.

Ipak, Miloš Šćepanović najavljuje veliku borbu.

"Mi se, u principu, puno ne obaziremo na protivnike. Igraćemo svoju igru, nije realno da sada imamo neke imperative. Ovo je potpuno podmlađen tim i bio bi veliku uspjeh da se plasiramo u Evroligu. Mislim, ipak, da je realnije da ove sezone igramo Kup Evrope. Međutim, svakako da ćemo da damo sve od sebe, vidjećemo za šta će to da bude dovoljno", istakao je golman Jadrana.

Turniri se igraju od 23. do 25. septembra.

Sve grupe - Atina: Vuljagmeni, Jadran, Posilipo, Oradea.

Zagreb: Mladost, Vašaš, Savona, Panatinaikos.

Novi Sad: Vojvodina, Primorac, Marsej, Duizburg.

Segedin: Seged, Crvena zvezda, Šturm, Primorje.

Bonus video: