Krivokapić: Prilika da se i mlađi dokažu

Budva je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli (ispred Primorca i Jadrana), sa 16 bodova, devet manje od lidera Primorja, koji ima i meč više.
207 pregleda 0 komentar(a)
VPOLO BUDVA_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
VPOLO BUDVA_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 04.02.2011. 23:06h

Budva M:tel je u usponu, pa na krilima plasmana među osam najboljih ekipa u Evropi tim Veselina Krivokapića želi da odradi i duel sa Katarom u malom crnogorskom derbiju. Budvani su u prošlom kolu regionalnog takmičenja bili slobodni, a sada imaju cilj da krenu sa pobjedama koje bi im uvećale šanse da budu najbolje plasiran crnogorski tim na Jadranu (u tom slučaju bi Budva imala prednost domaćeg bazena u crnogorskom prvenstvu).

- To je, svakako, jedan od naših ciljeva, ali nećemo se opterećivati rezultatom, jer smo i pred početak sezone rekli da će nam mečevi u Jadranskoj ligi poslužiti kao dobra priprema za Evroligu. I bilo je tako, ali to ne znači da ne želimo da pobjeđujemo, jer u svaki meč idemo na trijumf. Pokušaćemo da budemo najbolji crnogorski sastav u Jadranskoj ligi, ali ni to ne mora ništa da znači na kraju. Opet bi sve bilo otvoreno – rekao je Krivokapić.

Logično, tim iz crnogorske metropole turizma ne bi trebalo da ima problema sa Kotoranima, ako se ima u vidu ogromna razlika u kvalitetu.

- Favoriti smo, kvalitet je na našoj strani, ali shvatićemo ovaj meč krajnje ozbiljno. Oprez je tu, pristup mora da bude pravi. Takođe, ovo je šansa da odmorimo neke važne igrače, prije svih, reprezentativce koji su umorni i od utakmica i od putovanja. Tako će zaigrati i neki mlađi igrači čija je minutaža do sada bila manja. U svakom slučaju, ko god da zaigra, očekujem da trijumfujemo – kazao je Krivokapić.

Budva je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli (ispred Primorca i Jadrana), sa 16 bodova, devet manje od lidera Primorja, koji ima i meč više. Aktuelni osvajač Kupa Crne Gore je upisao pet pobjeda, remi i dva poraza, i to oba od hrvatskih velikana - poražen je u Dubrovniku od Juga i od Mladosti u Zagrebu.

Parovi

Budva M:tel – Kataro (18.00)

Jadran HN – Jadran Split (18.00)

Mladost – Primorje (18.00)

Jug – Šibenik (18.00)

Kopar – Medvešćak (18.00)

Primorac – Mornar (19.30)

Slobodan je POŠK

Bonus video: