Kruzija dobio sertifikat od FINA, može da igra za Crnu Goru

Sada je sve na Kruziji i stručnom štabu „ajkula“, jer je ovaj ljevoruki napadač juče dobio sertifikat od Svjetske plivačke federacije po kojem odmah može da nastupi za naš nacionalni tim
77 pregleda 2 komentar(a)
Sutić i Kruzija, Foto: Zoran Đurić
Sutić i Kruzija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.07.2013. 12:12h

Administrativna prepreka više ne postoji – Francuz Igo Kruzija može da bude dio vaterpolo reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

Tačnije, sada je sve na Kruziji i stručnom štabu „ajkula“, jer je ovaj ljevoruki napadač juče dobio sertifikat od Svjetske plivačke federacije (FINA) po kojem odmah može da nastupi za naš nacionalni tim.

Kruzija je bio predviđen da igra i na Samarcidis kupu u Grčkoj, ali je odlučeno da se ne rizikuje moguća kazna od FINA, pa je preskočio četiri meča na turniru u Lamiji iako je putovao sa ekipom.

Francuz je još prošlog ljeta trenirao sa našim nacionalnim timom, tada se i najavila mogućnost da nosi kapicu Crne Gore, a sve se konkretizovalo prije tri sedmice kada je dobio crnogorski pasoš.

Očekuje se da Kruzija prvi meč za Crnu Goru odigra na pripremnom turniru koji se od 11. do 11. jula održava u Mađarskoj.

Bonus video: