Lopticu prebacili Andriji Popoviću

Ukoliko se ne postigne potrebni konsenzus, ili se blagovremeno ne donose potrebne odluke, obavezu donošenja odluke preuzima Odbor za vaterpolo, kao nadređeni organ nad ovim organima
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 02:13h

Iako su u bazenu proslavili osvajanje Kupa Crne Gore i dobili pobjednički pehar, vaterpolisti Budve m:tel moraće da sačekaju da i formalno budu osvajači Kupa. Takmičarska komisija VSCG, naime, u biltenu br. 17 dostavljenom medijima u srijedu veče nije registrovala revanš utakmicu finala Kupa Crne Gore, u kojoj je Primorac slavio 9:8, ali se Budva radovala jer je u ukupnom zbiru bila bolja (Budvani su u svom bazenu pobijedili 10:8).

Kako se navodi u biltenu, Takmičarska komisija nije postigla konsenzus u postupku registracije utakmice u Kotoru, pa su shodno članu 35. Statuta Vaterpolo i saveza Crne Gore “lopticu prebacili” na Odbor za vaterpolo.

- Način odlučivanja i donošenja odluka u ovim organima je konsenzus. Ukoliko se ne postigne potrebni konsenzus, ili se blagovremeno ne donose potrebne odluke, obavezu donošenja odluke preuzima Odbor za vaterpolo VPSCG, kao nadređeni organ nad ovim organima. U isto vrijeme, OV VPSCG pokreće postupak opoziva organa na kome nije postignuta jednoglasna saglasnost – stoji u pomenutom članu 35. statuta VSCG.

U biltenu se ne navodi oko čega tačno članovi Takmičarske komisije Dragan Đurčić (predsjednik), Borislav Klisura i Đorđije Đurović (članovi), nijesu mogli postići saglasnost u postupku registracije revanša finala Kupa, i ko je bio “za”, a ko “protiv” registracije utakmice. Sasvim je jasno da se članovi Takmičarske komisije nijesu mogli saglasiti oko toga da li je Darko Brguljan imao pravo nastupa za Budvu m:tel. Primorac smatra da nije, zbog čega je uoči revanš meča i uložili žalbu na njegov nastup u budvanskom timu.

Takmičarska komisija (ni)je rekla svoje, sada je lopta u “dvorištu” Odbora za vaterpolo. Predsjednik odbora za vaterpolo je Andrija Popović je ranije donio odluku da u finalu Kupa , koji je prvobitno bio zakazan za 22. i 23. decembar, mogu nastupiti samo igrači registrovani do tog trenutka. Popović je prije nekoliko dana izjavio da “Darko Brguljan sa sportsko-moralnog aspekta nije smio nastupiti u finalnim utakmicama Kupa Crne Gore sa Primorcem.

- Vaterpolo organizacija mora brzo odlučiti da li je to mogao sa pravno-tehničkog - kazao je u nedjelju Popović za Radio Kotor.

Inače, Takmičarska komisija je konsenzus postigla po pitanju kažnjavanja aktera revanš finala. Zbog isključenja na utakmici, po jedan meč će pauzirati Milan Tičić (Budva m:tel) i Antonio Petrović (Primorac), a jednu utakmicu će, zbog crvenog kartona, preskočiti i ljekar Primorca Đorđe Klajn i pomoćni trener Kotorana Vido Lompar. Tičić i Petrović će, uz to, morati da plate i po 100 eura, dok će Klajn i Lopmar u kasu saveza morati da uplate po 150 eura.

Bonus video: