Mačić saopštio spisak juniora za Evropsko prvenstvo

Crna Gora će igrati u grupi B sa domaćinom Bjelorusijom, Rumunijom i Grčkom
63 pregleda 1 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 24.08.2018. 09:36h

Trener juniorske vaterpolo reprezentacije (U19) Slobodan Mačić saopštio je danas spisak igrača koji će od 26. avgusta do 2. septembra učestvovati na Evropskom prvenstvu u Minsku.

Crna Gora će nastupiti u sastavu: Miloš Krivokapić, Alen Isljamović, Đuro Radović, Savo Ćetković, Dušan Matković, Luka Murišić, Aljoša Mačić, Petar Mijušković, Dimitrije Rašković, Danilo Radović, Marjan Mitrović, Martin Gardašević, Uroš Vučurović i Branko Franeta.

Murišić, Mačić, Danilo Radović, Gardašević, Mitrović i Vučurović su nedavno nastupili za U18 selekciju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj (sedmo mjesto), dok je Đuro Radović i član seniorske reprezentacije.

“Igrači i stručni štab su uložili veliki trud rad da bi što spremniji dočekali Evropsko prvenstvo, a u prilog tome najbolje govore brojke od preko 80 treninga i deset pripremnih mečeva. Odrađene su pripreme u Nikšiću, Herceg Novom, Budvi, igrači su radili maksimalno ozbiljno i posvećeno kako bi na što većem nivou dočekali takmičenje. Ogromna odricanja i upravo zbog svega gore navedenog bih volio da se osvoji neka od medalja", rekao je Mačić.

Crna Gora će igrati u grupi B sa domaćinom Bjelorusijom, Rumunijom i Grčkom.

"Grci su prvi favoriti za zlato, a ostale selekcije iz vrha vaterpola konkurišu za neko od odličja. Znamo da imamo mali fond igrača, znamo da sve crpimo iz četiri kluba, ali smo silno motivisani, nikoga se ne plašimo i jedva čekamo da krene šampionat, pa kako bude”, dodao je Mačić.

U grupi A su Španija, Hrvatska, Turska, Slovenija, u grupi C Mađarska, Italija, Gruzija, Francuska, te u grupi D Rusija, Srbija, Velika Britanija i Holandija.

Pored Mačića, u stručnom štabu su pomoćnici Miodrag Matković i Miloš Šćepanović, doktor Đorđe Klajn, tehnička podrška Vasko Vučković, dok je tim menadžer Nenad Franeta.

Crna Gora će u nedjelju veče (20.40) igrati prvi meč protiv Rumunije, u ponedjeljak se sastaje sa Bjelorusijom (19.10), a u utorak sa Grčkom (15.40).

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati baraž za četvrtfinale.

Bonus video: