Mandić: Ne brinite, Primorac se neće ugasiti

"Klub nije kreditno zadužen, a osnovni problem u radu je 40 hiljada eura nakon tužbe jednog od bivših igrača, zbog kojih je račun kluba trenutno blokiran", rekao je Mandić
169 pregleda 2 komentar(a)
Primorac, Samardžić, Mandić, Milošević, Foto: Ivana Komnenić
Primorac, Samardžić, Mandić, Milošević, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 02.07.2014. 17:33h

Predsjednik Primorac Denis Mandić rekao je danas da neće dozvoliti da se klub ugasi, te da ima namjeru da i dalje bude prvi čovjek "ponosa Kotora", koji je s njim na čelu ostvario najveće uspjehe, u preko devet decenija dugoj istoriji.

"Klub nije kreditno zadužen, a osnovni problem u radu je 40 hiljada eura nakon tužbe jednog od bivših igrača, zbog kojih je račun kluba trenutno blokiran. Mi ne želimo da platimo tih 40 hiljada eura samo iz jednog razloga, jer to nije fer prema ostalim igračima koji nisu tužili Primorac", rekao je Mandić na sastanku koji je po hitnom postupku sazvao predsjednik kotorskog parlamenta Nikola Bukilica shodno zaključku sa posljednje sjednice na kojoj se raspravljalo o situaciji u tom klubu.

Osim Mandića, sastanku su prisustvovali i predstavnici Primorca Dragan Samardžić i Vedran Milošević, kao i predsjednici odborničkih klubova u lokalnom parlamentu i predstavnici Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Mandić je dodao da klub ima dug od milion eura prema jednom sponzoru, kao i 400 hiljada eura na osnovu tužbi koje takođe ne priznaju.

"U ovom momentu je to dug, a 15. jula to može biti sponzorstvo. I to je suština priče. Tako da kad kažem da se klub neće ugasiti i da ne postoji takva vrsta opasnosti, onda znam zašto to tvrdim. I iza toga stojim", istakao je Mandić i dodao da dezinformacije o klubu traju već šest godina.

"Ja sam preuzeo ovaj klub kad je trebalo da se ugasi i došao sa idejom da budemo prvaci Evrope. Od tada do danas u ovaj klub je utrošeno cirka šest miliona eura".

Mandić je izrazio zadovoljstvo sazivanjem sastanka, ali i demantovao navode predstavnika grada da klub nije dostavio finansijski izvještaj, navodeći da on nije dostavljen samo za ovu godinu zbog blokade računa, te da je proteklih godina redovno bio prikazivan završni račun.

"Skupština kluba će se održati u zakonski predviđenom roku do 15. jula kako bi se na vrijeme okončala preregistracija kluba u skladu sa Zakonom o sportu. Finansijski presjek će biti pripremljen za Skupštinu Primorca, kada će se o stanju u klubu razgovarati sa mnogo više argumenata", zaključio je prvi čovjek Primorca.

Bonus video: