Maslovar: Cilj vidjeti ko konkuriše za seniorsku selekciju

Crna Gora će igrati u grupi A sa Egiptom, Južnom Afrikom, Hrvatskom i Brazilom
127 pregleda 2 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore
Ažurirano: 31.08.2015. 19:04h

Juniorska vaterpolo reprezentacija u petak počinje nastup na Svjetskom prvenstvo u Kazahstanu, a selektor Zoran Maslovar je danas saopštio spisak od 11 igrača za taj turnir.

Na SP će se igrati po novim pravilima, ekipa će umjesto sedam imati šest igrača u vodi (pet plus golman), a na spisku Maslovara nalaze se: Stanović, Vukasović, Bulatović, Matković, Matija Brguljan, Saveljić, Adžić, Porobić, Gardašević, Krivokapić i Mandić.

"Ova selekcija je jako kasno počela pripreme. Kada sam je preuzeo, bila je jako nespremna. Nismo imali dovoljno vremena da sve spremimo. Na turniru u Mađarskoj smo prvi put igrali zvaničnu utakmicu po novim pravilima, za razliku od ostalih koji su imali prilike da odigraju više mečeva u tom formatu tokom godine. Tek sada se praktično prilagođavamo na nove uslove, a pripreme su završene i već kreće Svjetsko prvenstvo. Turnir u Mađarskoj je pokazao dva lica. Bilo je situacija kada je to prilagođavanja izgledalo mnogo bolje nego što smo očekivali, sa druge strane se vidjelo da smo jako kratko bili zajedno. Ovo prvenstvo po novim pravilima je eksperimentalno. Kao što je poznato - manji je bazen, manja lopta, jedan igrač manje je u polju… Moje mišljenje je da bi bilo loše za vaterpolo da se usvoje ova pravila", rekao je Maslovar i dodao:

"Glavni cilj je da vidimo ko od ovih igrača može da se u skorije vrijeme priključi A timu.U ovom momentu to jedino možemo da tražimo od igrača. Mnoge zemlje su sa juniorskim selekcijama tokom godine igrale po novim pravilima, mi nismo, i onda se može zaključiti da je ovo takmičenje za nas praktično eksperimentalno", kazao je Maslovar.

Crna Gora će igrati u grupi A sa Egiptom, Južnom Afrikom, Hrvatskom i Brazilom.

Prvoplasirani tim ide direktno u četvrtfinale, a drugi i treći u osminu finala.

Bonus video: