Meč karijere Đurđića za peto mjesto "ajkula", Hrvatska šampion

Đurđić je postigao šest golova iz osam pokušaja u trijumfu nad Mađarskom
0 komentar(a)
Bogdan Đurđiić vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Bogdan Đurđiić vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.04.2018. 20:01h

Crnogorski vaterpolisti su premijerno izdanje Kupa Evrope završili na petom mjestu ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske - bilo je čak 15:7.

U duelu za plasman "ajkule" nisu dale Mađarima ni da se ponadaju da mogu do pobjede, a briljirao je Bogdan Đurđić, koji je odigrao meč karijere u nacionalnom timu.

Mladić koji od ove sezone nosi kapicu Marseja je dao šest golova iz osam pokušaja, od čega pet u prve tri četvrtine u kojima je Crna Gora u napadu bukvalno radila šta je htjela.

Naši vaterpolisti, u čijem sastavu nije bilo Aleksandra Ivovića i Filipa Klikovca, poveli su sa 2:0, Mađarska se držala do 4:3, ali je tada krenula serija izabranika Vladimira Gojkovića koji su poveli rezultatom 9:3 sredinom treće dionice i tada je bio poznat pobjednik.

"Bili smo umorni, ali smo bolje plivali nego u prethodne dvije utakmice, što baš i nije normalno. Odigrali smo odlično u napadu, stvorili mnogo dobrih akcija, a i naši golmani su odbranili sve što je trebalo da odbrane. Idemo dalje, ne smijemo da pomislimo da smo fantastični, jer u utakmicama sa Srbijom i Hrvatskom baš i nismo bili", rekao je Gojković.

Pored Đurđića strijelci za Crnu Goru su bili i Draško Brguljan, Aleksandar Radović i Saša Mišić (po dva), te Dragan Drašković, Đuro Radović i Uroš Čučković.

"Odigrali smo veoma loše, razočaravajuće, kao da nam je falilo motivacije. Očekivao sam reakciju, ali ona nije stigla. U prvom poluvremenu smo i donekle parirali, ali kasnije nismo mogli. Moramo da budemo mnogo bolji, ali čestitam Crnoj Gori na odličnoj partiji", istakao je selektor Mađarske Tamaš Marc.

Titulu je osvojila Hrvatska trijumfom u finalu nad Španijom (12:9), dok je Italija je u meču za bronzu savladala Srbiju sa 10:9.

Mađarska - Crna Gora 7:15 (2:4, 1:2, 2:6, 2:3)

Rijeka - Bazen "Zdravko Ćiro Kovačić". Sudije: Vlašić (Hrvatska), David (Francuska). Igrač više: Crna Gora 6 (4), Mađarska 10 (5).

Mađarska: Nađ, Totok, Manherc 2, Zalanki, Vamoš 1, Mezei 1, Janšik, Anđal, Nađ, Batori 1, Bedo 1, Vadovic 1, Vogel.

Crna Gora: Lazović, Brguljan 2, Banićević, Petković, Đ. Radović 1, A. Radović 2, Drašković 1, Đurđić 6, Popadić, Mišić 2, Čučković 1, Spaić, Šćepanović.

Bonus video: