Mladi vaterpolisti preko Italije do bronze

59 pregleda 1 komentar(a)
Mladi vaterpolisti, Foto: Wpolo.me
Mladi vaterpolisti, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 06.08.2016. 15:20h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija za igrače rođene 2001. godine i mlađe osvojila je treće mjesto na memorijalnom turniru Darko Čukić u Beogradu pobjedom nad Italijom 12:10.

Izabranici Vida Lompara su na startu bili bolji od Saudijske Arabije 35:0, u drugom igrali su neriješeno sa Hrvatskom 11:11, u trećem su bili bolji od Malte 17:3, u četvrtom od Slovačke 17:9, a u petom od Australije 16:4.

U pobjedi nad Italijom istakli su se Radović i Subotić sa po tri gola, po dva su postigli Perković i Vučurović, a po jedan Jančić i Drašković.

"Napravili smo lijep uspjeh osvajanjem bronzane medalje na najprestižnijem turniru za ovaj uzrast. Danas smo protiv Italije odigrali najbolju utakmicu na takmičenju koje smo završili bez poraza, sa pet pobjeda i jednim neriješenim rezultatom. Još jednom smo pokazali da imamo kvalitet, ali moramo mnogo da radimo i u reprezentaciji i u klubovima. Dostojno smo reprezentovali Crnu Goru na turniru koji je morao biti jači, jer od nekih utakmica nismo imali skoro nikakvu korist zbog ogromne razlike u kvalitetu", rekao je selektor Lompar.

Bonus video: