Moskov donio Jadranu remi protiv Mladosti

Novljani naredni meč igraju sjutra od 19.45 časova protiv Primorja
7 komentar(a)
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2014. 19:14h

Jadranov cilj treće mjesto i plasman u Evrokup je sada mnogo realniji, a ni odlazak u plej-of za Ligu šampiona remijem protiv Mladosti ne izgleda kao nemoguća misija - Novljani su na startu turnira u Zagrebu iščupali bod protiv domaćina (7:7).

Crnogorski šampion je do remija protiv hrvatskog velikana stigao pogokom Nikole Moskova devet sekundi prije kraja nakon tajm-auta koji je zatražio Vladimir Gojković.

U neizvjesnom meču Jadran je vodio na startu (2:0 i 3:2), potom su "žapci" preokrenuli i na četiri minuta i 50 sekundi do kraja došli do plus dva (7:5). Činilo se da domaćin ide ka pobjedi, ali je prvo Luka Sekulić smanjio na 7:6, a onda poslije solo-akcije pogodio i Moskov.

Jadran je u ovom meču igrao bez povrijeđenog Borisa Zlokovića, a istakli su se Sekulić i Aleksa Ukropina sa po dva pogotka.

Po jednom su mrežu Mladosti tresli Stefan Pješivac, Dragan Drašković i Moskov.

"Mogla je Mladost da dobije ovaj meč, ali sreća je da smo se u finišu vratili u igru i osvojili bod. Ovaj rezultat je veliki za mladi tim, pogotovo kada u sastavu nije Zloković. Mnogo puta sam igrao ovdje i znam da je ovo jedan od težih bazena za gosta, zato čestitam momcima na rezultatu", rekao je Gojković.

Naredni rival crnogorskom predstavniku je Primorje (sjutra od 19.45 časova).

Riječani su večeras u 1. kolu pobijedili Marsej rezultatom 17:8

Jadran želi treće mjesto u grupi i put do Evrokupa, ali sada je sve moguće, pa da mu pobjeda protiv Marseja u nedjelju, uz poklapanje drugih rezultata, možda donese i nastavak sna o Ligi šampiona.

Mladost - Jadran 7:7 (1:2, 3:1, 1:1, 2:3)

Zagreb - Bazen na Savi. Gledalaca: 300. Sudije: Fekete (Mađarska), Šmit (Holandija). Igrač više: Mladost 9 (3), Jadran 4 (2).

Mladost: Marcelić, Bukić 1, Milaković 1, Lončar 1, Dašić 1, Lozina, Capan, Buha, Pavičić, Živković 2, Vukičević 1, Bašić, Pisk.

Jadran: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Sekulić 2, Vidović, Moskov 1, Banićević, Sarić, Latinović, Spajić, Drašković 1, Pješivac 1, Kolesko.

Bonus video: