Na Jadranu i srpski klubovi

Čelnici tri saveza sastali su se juče u Zagrebu na finalnom turniru tamošnjeg Kupa i pokrenuli projekat koji bi, ako se pronađe zajednički interes, zaživio već od septembra naredne godine
102 pregleda 4 komentar(a)
Porobić, Foto: Savo Prelević
Porobić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.12.2013. 11:28h

Jadranska liga u vaterpolu će naredne sezone, po svemu sudeći, biti brojnija - klubovima iz Hrvatske i Crne Gore će se pridružiti i srpski.

Tačnije, sve je i dalje samo ideja, ali su konkretni potezi već preuzeti. Čelnici tri saveza sastali su se juče u Zagrebu na finalnom turniru tamošnjeg Kupa i pokrenuli projekat koji bi, ako se pronađe zajednički interes, zaživio već od septembra naredne godine.

"Održali smo prvi zajednički sastanak i za početak, svi smo pokazali želju da se dogovorimo. Sva tri saveza su podržala ideju, namjera je da srpski timovi uđu u Jadransku ligu naredne sezone, ali rano je za zaključke", rekao je direktor Vaterpolo saveza Crne Gore Petar Porobić, koji je predstavljao crnogorski vaterpolo na sastanku.

Kako sada stvari stoje, Slovenci će izgubiti mjesto, ali i dalje nije poznato koliko će liga imati timova.

"Dogovoreno je da se ponovo sastanemo krajem januara na finalnom turniru Kupa Srbije. Cilj je da liga dobije na kvalitetu, vjerovatno bi u njoj bilo između 10 i 12 klubova. Nije nam cilj da liga ima kvantitet, već da iz nje svi imaju priliku da napreduju", dodao je Porobić.

On nije mogao da pruži konkretan odgovor da li će Crna Gora sačuvati sva tri mjesta u regionalnom takmičenju.

"Svakako da nam je to cilj, ali pojedinačno o broju ekipa nismo pričali. Doći će i to na red. Prvi cilj nam je da Crna Gora i ubuduće ima tri tima u Jadranskoj ligi, a drugi da liga dobije na kvalitetu", pojasnio je Porobić.

Bonus video: