Navijači Primorca obilježili 90 godina postojanja kluba

Navijači kotorskog velikana obilježili rođendan pjesmom i bakljadom nakon poraza od Jadrana u Jadranskoj ligi...
62 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2012. 16:44h

Vaterpolo klub Primorac slavi 90 godina postojanja, ali su čelnici kluba još jednom pokazali amaterizam - niko iz Kotora zvanično nije posvetio pažnju rođendanu bivšeg prvaka Evrope.

Primorac, na sreću, ima "beštije", navijače koji su toliko puta dokazali da su najsvjetlija tačka kluba iz drevnog grada koji je u posljednjih sedam godina preživio sve - prvo je bio praktično pred bankrotom, onda je dostigao evropske visine, a potom opet došao u situaciju da jedva sastavlja kraj s krajem...

"Beštije" su, naime, nakon poraza psinoć od Jadrana u Herceg Novom u prvom kolu Jadranske lige na ulicama Kotora obilježile rođendan voljenog kluba i napravile pravu slavljeničku atmosferu uz pjesmu i bakljadu. Sve u stilu transparenta koji su svojevremeno istakli: "I bez šoldi Primorac se voli".

Primorac ima bogatu istoriju. Kotorski klub je 1986. godine osvojio prvenstvo i Kup SFR Jugoslavije, 2002. je takođe prograbio Kup, a onda se na trofeje čekalo sve dok Crna Gora nije oformila sopstvenu ligu.

Primorac je bio šampion 2007. i 2008 (iste godine je osvojio i Kup), a 2009. je napravio najveći klupski uspjeh - u Rijeci je postao prvak Evrope. Godinu kasnije bio je vicešampion Starog kontinenta.

Bonus video: