Nećemo dozvoliti obračun sa našim reprezentativcima ili trenerima

“Crnogorska reprezentacija je za crnogorske olimpijce/ke, čiji je Porobić član, SVETINJA", stoji u saopštenju koje je potpisao Andrija Popović
0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.03.2011. 14:59h

Klub crnogorskih olimpijaca oglasio se povodom prozivki navijača na utakmici vaterpolo reprezentacija Crne Gore i Rumunije. Kao što je poznato, tokom čitavog meča na tapetu je bio selektor Petar Porobić, kao i Vaterpolo i plivački savez.

Saopštenje kluba olimpijaca, koje je potpisao v.d. predsjednika Andrija Popović, prenosimo u cjelosti.

“Povodom neprimjerenih ispada pojedinih „navijača“ naše vaterpolo reprezentacije na utakmici Svjetske lige protiv Rumunije, odigrane preksinoć u jednom od najvećih svjetskih vaterpolo centara Kotoru, a završene pobjedom Crne Gore poslije produžetaka 9:8, pozivamo crnogorske sportske organizacije da osude ono što se događalo na dijelu tribina bazena „Nikša Bućin“ i pored izvrsne podrške ogromne većine gledaoca”.

“Ovom pobjedom se naša reprezentacija, kolo prije završetka kvalifikacija, plasirala na finalni turnir Svjetske lige, koji će se u junu odžati u Firenci, i donijela poslije obnove državnosti našoj zemlji još jednu veliku radost,poslije osvojenih zlatnih medalja na Univerzijadi, Evropskom prvenstvu, Svjetskoj ligi”...

“I trebaće joj velika podrška i na tom takmičenju, ali i na Svjetskom prvenstvu u Šangaju u julu ove godine, a ne saplitanje noga od strane pojedinaca”.

“Naročito očekujemo ograđivanje od tužnih dešavanja na kotorskom bazenu, od strane jednog od najboljih crnogorskih sportskih kolektiva VK Primorac, koji je matični klub, bez sumnje našeg najtrofejnijeg trenera Petra Porobića i u kojem je mnoge godine proveo kao igrač, trener i predsjednik kluba, a koji je na toj utakmici doživio brojne neprijatnosti”.

“Nezabilježeno je u analima svjetskog sporta da na domaćem terenu u tako negativnom ambijentu, stvorenom od dijela “svojih” navijača, selektor u važnom meču vodi reprezentaciju neke države, kao što je doživio Porobić na pomenutoj utakmici”.

“Crnogorska reprezentacija je za crnogorske olimpijce/ke, čiji je Porobić član, SVETINJA, ali i za sve sportiste/kinje i nećemo dozvoliti bilo kakav obračun sa našim reprezentativcima ili trenerima”.

“Očekujemo da ćemo svi biti jedno kada igra reprezentacija Crne Gore ili nastupa u pojedinačnoj konkurenciji naš sportista/kinja, kao i da ćemo se izdići iznad trenutnih klupskih podjela i interesa, jer je u svakoj zemlji svijeta reprezentacija na prvom mjestu, a vrhunski sport je značajan faktor nacionalnog identiteta za naše građane/ke”.

“Takođe, očekujemo veliku podršku i nastavak sjajnih rezultata naših fudbalera, košarkaša, košarkašica, rukometašica... na predstojećim velikim takmičenjima, od kojih pojedini imaju realne izglede za plasman na Olimpijske igre, naredne godine u Londonu, kao što to očekujemo od nekih naših reprezentativaca/ki u pojedinačnim olimpijskim sportovima,što bi našoj maloj državi donijelo ogromnu afirmaciju”.

Bonus video: