Nikola Janović: Ovo je veliki uspjeh

"Ovo je veliki uspjeh, jer je mala Crna Gora opet u kolektivnom sportu na Olimpijskim igrama”, poručio je stariji od braće Janović.
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 12:23h

Specijalno za „Vijesti”

Edmonton - Pobjeda protiv Turske (19:6) odvela je crnogorske vaterpoliste na Olimpijske igre u London, što je i bio cilj prije početka kvalifikacionog turnira u Edmontonu.

“Uradili smo ono zbog čega smo došli. Igra nije bila kao u Ajndhovenu, nije ni mogla da bude, ali je odlično što nismo dozvolili kiks onda kada nije mogao da se ispravi”, rekao je selektor Ranko Perović.

Kapiten Nikola Janović ističe da je Crna Gora potvrdila klasu na kvalifikacionom turniru.

“Bilo je nekoliko teških mečeva, ali smo ih maksimalno angažovanom igrom riješili u svoju korist. Ovo je veliki uspjeh, jer je mala Crna Gora opet u kolektivnom sportu na Olimpijskim igrama”, poručio je stariji od braće Janović.

Iako je bio od ogromne važnosti, duel sa Turcima je bio lišen bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.

“Najvažnije je da smo plasirali na Olimpijske igre. Protivnik nije bio najjači, ali kad smo uzeli prvo mjesto u grupi znali smo da nas u četvrtfinalu čeka lak zadatak. Nadam se da ćemo do kraja igrati najbolje što možemo i osvojiti prvo mjesto, kako bismo imali lakši žrijeb. Tada će sve naše misli biti usmjerene ka Londonu”, naglasio je organizator igre „ajkula” Vladimir Gojković.

Crna Gora je u Kanadi upisala šestu pobjedu u isto toliko mečeva, redom su padali Holanđani, Njemci, Grci, Makedonci, Rumuni i Turci

Crna Gora je u Kanadi upisala šestu pobjedu u isto toliko mečeva, redom su padali Holanđani, Njemci, Grci, Makedonci, Rumuni i Turci.

“Ovo je sigurno veliki uspjeh, jer smo drugi put zaredom na OI. Jedini smo crnogorski kolektiv koji je to uspio, čime naš uspjeh dobija još veći značaj. Sada moramo da dobijemo i preostale dvije utakmice. Nećemo se zadovoljiti samo time što smo se kvalifikovali, već želimo i da osvojimo ovaj turnir”, najavio je Aleksandar Ivović.

U polufinalu “ajkule” čeka duel sa Grčkom. Ambicije su, naravno, da se i osvoji prvo mjesto na turniru.

“Odradili smo veliku stvar. Svi smo prezadovoljni, a nadam se najbolje mogućem rezultatu na Olimpijskim igrama. Nije sve gotovo, moramo da odigramo polufinale na nivou i izborimo jedno od prva dva mjesta, kako bismo imali lakši žrijeb”, zaključio je Miloš Šćepanović.

Žrijeb 5. maja u Londonu

Poznato je svih 12 reprezentacija koje će učestvovati na Olimpijskim igrama. U Edmontonu su vizu izborile Crna Gora, Grčka, Španija i Rumunija, dok su ranije nastup na Igrama u Londonu izborile selekcije domaćina, Srbije, Italije, Hrvatske, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Kazahstana i Australije.

Selekcije će biti raspoređene u dvije grupe po šest. U Edmontonu se u kuloarima govorka da će 5. maja u Londonu, za kada je zakazan žrijeb, raditi „vruće” i „hladne“ kuglice.

Aludira se na sastav grupa na minulom prvenstvu Evrope u Ajndhovenu i na ovdašnji raspored, gdje je naša reprezentacija imala daleko teži put do prvog mjesta u grupi A od selekcija u grupi B, gdje su bile i „velesile” Brazil, Turska i Argentina.

Tandem Adžić u Edmontonu

Pored generalnog sekretara Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejana Adžića, u Edmontonu je i njegov brat Aleksandar, poznati kotorski stomatolog, ali sada s pištaljkom i u sudijskoj opremi.

Sinoć je Aleksandar sudio meč Brazil - Turska, a kako to obično biva kad našoj reprezentaciji dobro ide, onda naše sudije imaju manje posla i manju šansu da sude teže utakmice, odnosno mečeve naših direktnih suparnika.

Taj posao se povjerava neutralnim sudijama a među najzaposlenijima su Italijan Gomez, Španac Borel i Hrvat Periš.

“Samo neka naša reprezentacija pobjeđuje, pa neka ne sudim do kraja turnira”, šarmantno će doktor Aleksandar.

Galerija

Bonus video: