Nikola srušio Mlađana i Ivovića

Junak Dubrovčana je, ipak, mladi golman Marko Bijač. On je 43 sekunde prije kraja odbranio zicer Mateu Ajkardiju
51 pregleda 0 komentar(a)
Jug - Pro Reko, Foto: BETAPHOTO
Jug - Pro Reko, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 29.01.2014. 22:20h

Pro Reko je i drugi put zaredom u Ligi šampiona poražen od hrvatskog kluba – nakon što ga je Primorje savladalo u Italiji, isto je uradio i Jug u velikom derbiju evropskog vaterpola.

"Gospari" su pobijedili sa 8:7 u odličnom meču u Gružu, najviše zahvaljujući perfektnoj odbrani u posljednjoj četvrtini u kojoj Reko, uprkos velikim prilikama, nije mogao da pronađe put do gola.

Posljednji pogodak na meču dao je ljevoruki Ante Visković četiri minuta prije kraja.

Nikola Janović je bio ponajbolji igrač domaće ekipe, postigao je i dva gola (jedan iz peterca), isto koliko i njegov brat Mlađan u prvom njihovom međusobnom duelu ikada.

Upisao se i Aleksandar Ivović u sastavu Reka, koji je u posljednjoj sekundi šutirao za eventualni remi, ali je njegov šut izblokiran.

Junak Dubrovčana je, ipak, mladi golman Marko Bijač. On je 43 sekunde prije kraja odbranio zicer Mateu Ajkardiju.

Jug je tako stigao do treće pobjede u grupi A, uz po remi i poraz, dok je Reko u sve težoj situaciji, pa mu je praktično svaka naredna utakmica presudna.

Barseloneta, tim koji je kao domaćin već obezbijedio plasman na finalni turnir, prvi put je izgubila ove sezone, i to u Pireju od Olimpijakosa.

Primorje je pomalo neočekivano deklasiralo Eger u Rijeci sa 20:7 (jednom je pogodio i Antonio Petrović), pa su dva hrvatska tima sada na diobi prvog mjesta u grupi A s mnogo realnijim šansama da se domognu završnice.

U grupi B, Radnički je u derbiju bio bolji od Breśe (9:8), za koju je jedan pogodak postigao Igo Kruzija, a Partizan je treću uzastopnu pobjedu u Ligi šampiona upisao protiv Špandaua (7:5).

Oradea i Galatasaraj su remizirali u Rumuniji rezultatom 9:9 i ostali na posljednja dva mjesta u grupi. Vjekoslav Pasković je jednom zatresao mrežu domaćina.

Grupa A: Jug - Pro Reko 8:7, Primorje – Eger 20:7, Olimpijakos – Barseloneta 9:8.

Tabela: Barseloneta, Jug, Primorje 10, Pro Reko 7, Eger, Olimpijakos 3.

Grupa B: Breśa – Radnički 8:9, Partizan – Špandau 7:5, Oradea – Galatasaraj 9:9.

Tabela: Radnički 15, Breśa 12, Partizan 9, Špandau 4, Galatasaraj 2, Oradea 1.

Bonus video: