Novi okršaj sa poznatim rivalom

Crnogorski vaterpolisti od 19.15 gostuju „crvenoj furiji” u Sabadelju u prvom meču nakon Evropskog prvenstva u Beogradu
157 pregleda 3 komentar(a)
Antonio Petrović, Foto: Beta/AP
Antonio Petrović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.02.2016. 11:03h

Crnogorski vaterpolisti od danas kreću u misiju Olimpijske igre i svaki naredni meč u Svjetskoj ligi biće u službi najvećeg takmičenja u 2016. godini.

Prvi protivnik naših vaterpolista nakon Evropskog prvenstva u Beogradu je Španija, dobro poznata ekipa Vladimiru Gojkoviću i svima u nacionalnom timu.

Od oktobra prošle godine „ajkule” su odigrale dvije utakmice sa „crvenom furijom” - prvu su u Igalu pobijedili u Svjetskoj ligi (11:6), a kasnije su se sastali i na EP kada je bilo neriješeno, i to golom Nikole Vukčevića četiri sekunde prije kraja.

Ako postoji tim koji načinom igre ne „leži” Crnoj Gori to je Španija, ali to nije najveći problem za Gojkovića pred večerašnji meč u Sabadelju (19.15 časova), jer je selektor jedva sastavio ekipu za ovo gostovanje.

Povrede Aleksandra Ivovića, Filipa Klikovca, Nikole Vukčevića, Stefana Pješivca, Uroša Čučkovića..., poremetile su planove stručnog štaba, ali u ambicijama to ne mijenja puno. Crna Gora, naravno, želi pobjedu...

"Naša je obaveza da odigramo dobro poslije Evropskog prvenstva i osvojene medalje u Beogradu. Povrijeđeni su nam neki važni igrači, ali mentalitet svakog crnogorskog reprezentativca bi trebalo da bude takav da uvijek i bez obzira na sve okolnosti ide na pobjedu. Tako i prilazimo ovoj utakmici sa Spancima, iako su oni kompletni. Ne idemo na ovo gostovanje da se predamo unaprijed i mislim da je ovo sjajna prilika za nas koji smo pozvani da protiv odličnih Španaca pokažemo koliko vrijedimo", rekao je Saša Mišić, jedan od sedam igrača na spisku koji je učestvovao na Evropskom prvenstvu.

Naša je obaveza da odigramo dobro poslije EP i osvojene medalje. Da li će to biti dovoljno za pobjedu - vidjećemo

Saša Mišić

On će biti i jedini prirodni centar u ekipi, nakon što su zbog povreda otpali Pješivac, Vukčević i Klikovac. Očekuje se da na dva metra sidrašu ruskog Kinefa pomognu Predrag Jokić, te Radovan Latinović.

"Nemamo rezultatski imperativ, ali svaka utakmica je privilegija kada ste dio reprezentacije i siguran sam da će svaki igrač pružiti maksimum. Da li će to biti dovoljno za pobjedu - vidjećemo. Treba napomenuti i da smo sada bez Nikole Janovića, koji je bio pravi kapiten i uzor svima. Hvala mu na svemu", zaključio je Mišić.

A koliko su Španci ozbiljno shvatili ovaj duel, govori i to da će protiv Crne Gore zaigrati čak 11 igrača koji su bili na EP. Na kraju krajeva, to je bilo i očekivano, jer „furiju” u aprilu čeka kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se igra u Trstu.

"Igramo protiv velikog protivnika i to što dolazi u promijenjenom sastavu ne mora mnogo toga da znači. Želimo trijumf, ali i dobru pripremu pred kvalifikacije za Olimpijske igre", kazao je selektor Španije Gabrijel Ernandes.

Crna Gora je do sada u Svjetskoj ligi odigrala dva meča (taj protiv Španije i sa Srbijom u Budvi), dok je duel sa Francuskom odložen zbog terorističkih napada u Parizu.

Večeras se sastaju i Francuska - Srbija u Strazburu.

Bonus video: