Novljani bi potpisali i remi

U četvrtom kolu A grupe Evrolige, Jadran u Budimpešti gostuje Vašašu, kojeg je u prethodnom kolu pobijedio na bazenu Instituta Igalo.
59 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Šćepanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.01.2011. 17:35h

Herceg Novi – U četvrtom kolu A grupe Evrolige, Jadran u Budimpešti gostuje Vašašu, kojeg je u prethodnom kolu pobijedio na bazenu Instituta Igalo.

To je Novljanima bila druga pobjeda u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta, pa bi i osvajanje jednog boda na gostovanju u Budimpešti, za ekipu sa Škvera bio ogroman korak ka drugoj rundi.

- Pobjeda ili remi bi nam najvjerovatnije osigurali plasman u narednu fazu, tako da na meč putujemo bez pritiska da moramo da slavimo. Sa druge strane, oni imaju imperativ osvajanja sva tri boda na svom bazenu i to nama može da bude velika prednost - rekao je golman Jadrana Miloš Šćepanović.

Čuvar mreže ekipe sa Škvera vjeruje da će Novljani pokušati da ponove dobru igru iz prvog meča sa Vašašom, a formula za ostvarivanje povoljnog rezultata je da se zaustave dva najbolja igrača u redovima mađarskog šampiona - Miho Bošković i Gergelj Kiš.

- Ne smijemo da dozvolimo Boškoviću i Kišu da se razigraju, jer od njih prijeti najveća opasnost. Uz to, očekujemo vrlo agresivnu igru, posebno na početku, i ako izdržimo taj pritisak na startu utakmice imamo šanse da ostvarimo povoljan rezultat - konstatovao je Šćepanović.

Jadran na gostovanju u Budimpešti neće biti kompletan, zbog neriješene dokumentacije u Mađarsku neće putovati talentovani bek Radovan Latinović, koji je odlično igrao u dosadašnjem djelu sezone.

Bonus video: