Novljani imaju za čim da žale

72 pregleda 1 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 18.03.2016. 21:42h

Jadran Carine nije bio daleko od senzacije u Dubrovniku, ali je na kraju presudio kvalitet, kao i iskustvo Primorja.

Riječani su slavili sa 10:8 i plasirali se u finale regionalne lige nakon što je naš šampion u dva navrata imao po dva gola prednosti u trećoj četvrtini.

Bilo je 6:4, pa 7:5, ali je tim Ivana Asića serijom 4:0 poveo sa 9:7 i najavio finalni duel protiv Juga, domaćina finalnog turnira.

Nije se tu, međutim, završila nada Novljana da mogu do velikog rezultata u Gružu, jer je Stefan Vidović tri minuta i 54 sekunde prije kraja meča smanjio na 9:8, a kasnije je ekipa Vladimira Gojkovića propustila i napad s igračem više da izjednači...

Tačku na meč stavio je rumunski centar Kozmin Radu koji je pogodio mrežu Slavena Kandića 38 sekundi prije kraja.

Vidović je sa četiri pogotka bio najbolji pojedinac Jadrana u ovom meču, Vlado Popadić je postigao dva, a po jedan Aleksa Ukropina i Miroslav Ranđić.

Petar Muslim je postigao tri za Primorje, a po dva Radu, Nikola Dedović i Gonsalo Ećenike...

Jug siguran protiv Mladosti

Drugi finalista je Jug, koji je opravdao ulogu favorita u duelu protiv Mladosti.

Bio je to okršaj prvoplasiranog i četvrtoplasiranog tima u regularnom dijelu i razlika u kvalitetu je bila evidentna - dubrovački velikan je slavio rezultatom 13:7.

Već nakon prve četvrtine je sve bilo jasno nakon prednosti domaćina od 4:0, a „žapci“ su se držali samo do finiša prvog poluvremena kada je bilo 5:3...

Četiri igrača Juga su postigla po dva gola - Loren Fatović, Marko Ivanković, Hrvoje Benić i iskusni Paulo Obradović. Kod Zagrepčana je dvostruki strijelac bio Marin Dašić...

Primorje - Jadran Carine 10:8 (4:2, 0:2, 3:3, 3:1)

Dubrovnik - Bazen u Gružu. Sudije: Savinović, Periš (Hrvatska). Igrač više: Primorje 8 (5), Jadran Carine 5 (1). Peterci: Jadran Carine 2 (2).

Primorje: Vićan (10 odbrana), Burić 1, Radu 2, Krapić, Peroš, Vukičević, Muslim 3, Petrović, Dedović 2, Ećenike 2, Šetka, Bošković, Jelovina, Buljubašić.

Jadran Carine: Kandić (devet odbrana), Ukropina 1, Popadić 2, Kovačić, Vidović 4, Moskov, Banićević, Porobić, Radović, Ranđić 1, Petrovski, Pješivac, Popović, Spaić.

Bonus video: