Novljani spremili zamku starom rivalu

Prvi meč protiv Beograđana još od 2006. godine i poremećenih odnosa dva kluba zbog odlaska Andrije Prlainovića na Banjicu, okarakterisan kao možda i ključni za Novljane
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran ĐURIĆ
Jadran, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 15.02.2011. 19:10h

Nekada glavni rivali u borbi za tron u zajedničkoj ligi Crne Gore i Srbije danas se sastaju prvi put poslije punih pet godina. U okviru prvog kola četvrtfinalne faze takmičenja Evrolige, Jadranu u goste dolazi beogradski Partizan, koji se među osam najboljih plasirao kao drugoplasirana ekipa grupe C.

Sa druge strane, Novljani su prvo mjesto obezbijedili kolo prije kraja takmičenja u A grupi, iako su svi ekipi sa Škvera davali male šanse da će uopšte proći među osam najboljih.

Zato je prvi meč protiv Beograđana još od 2006. godine i poremećenih odnosa dva kluba zbog odlaska Andrije Prlainovića na Banjicu, okarakterisan kao možda i ključni za Novljane u ovoj fazi evropskog takmičenja.

- Nema nikakvih posebnih tenzija, niti su one potrebne. Ovo nije najvažnija utakmica, već jedna od šest koje treba da igramo u ovoj fazi Evrolige. Prema tome, mi maksimalno mirno i, rekao bih, opušteno dočekujemo meč protiv ekipe koju veoma respektujem i za koju smatram da spada u sam vrh evropskog vaterpola. Samo želimo da odigramo najbolje što možemo, da protiv Partizana pružimo maksimum - rekao je trener Jadrana Ivica Tucak.

O Partizanu je sve rečeno i poznato. Tim sa Banjice odavno čeka na titulu prvaka Evrope (posljednju je osvojio daleke 1976. godine).

- Svjesni smo snage Partizana, ali i toga da u ovoj sezoni nisu pokazali pravo lice, pa upravo na tome i gajimo umjereni optimizam da na krilima naše dobre igre i dobre atmosfere možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Ukoliko Partizan bude bolji, mi ćemo da mu čestitamo, ali želimo na fajnl-for isto kao i oni - kazao je Tucak.

Do plasmana među četiri najbolje ekipe je, međutim, jako teško doći, jer je tim Škvera pred ovu sezonu izmijenio skoro cijelu postavu.

- Međutim, sport je lijep upravo zbog toga što su sve opcije moguće i što nema sigurnih prognoza. Pobjeda bi nam značila mnogo i na bodovnom planu, ali i na psihološkom, jer bismo onda potpuno rasterećeni gostovali Budvi u narednom kolu. Međutim, nama ova utakmica nije iz sfere onih „biti ili ne biti”, i naglašavam da mi u ovaj meč ulazimo bez prevelikih tenzija, sa odlučnošću da pružimo svoj maksimum i svjesni svojih i protivnikovih kvaliteta. Ako se poslože neke kockice i uz dobru atmosferu i podršku sa tribina, mislim da možemo da osvojimo tri boda - istakao je hrvatski stručnjak.

Jadran će večeras konačno da bude kompletan, jer se u tim vraćaju Damir Crepulja i Luka Sekulić.

Prlainović: Biće vrelo u Igalu

Tri igrača Partizana su nekada nastupali za Jadran - u pitanju su crnogorski reprezentativac Aleksandar Radović, te Andrija Prlainović, rođeni Novljanin, i Slobodan Soro, golman koji je branio na Škveru u sezoni 2004/05.

- Očekuje nas sigurno teška utakmica. U Herceg Novom je uvek teško igrati i rijetko kada pobjeđuju gosti. Očekujem pune tribine, vrelu atmosferu i takođe očekujem da mi odigramo dobro, kao u posljednjih par utakmica. Vidjećemo za koliko će to biti dovoljno - rekao je Prlainović za beogradske medije.

Šestrostruki prvak Evrope bi bio zadovoljan i remijem u večerašnjem duelu.

- Bod ili pobeda, to bi bio sasvim dobar početak za nas. Očekujem pritisak sa tribina, ali vjerujem da ćemo da izvučemo neki pozitivni impuls iz svega toga i da ćemo odigrati najbolje što možemo - rekao je Prlainović, koji će prvi put zaigrati u rodnom gradu protiv kluba u kojem je ponikao.

Bonus video: