Novljani u Pireju - šanse protiv Olimpijakosa nisu velike

Crnogorski šampion gostuje jednom od favorita za titulu
535 pregleda 0 komentar(a)
Đuro Radović je adut Jadrana, Foto: PVK Jadran
Đuro Radović je adut Jadrana, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 28.10.2019. 18:17h

Nakon dvije ubjedljive pobjede u regionalnom takmičenju, nad Mornarom u Splitu i Budvom u Igalu, vaterpolisti Jadran Carina se okreću evropskim okršajima.

Na redu je prvo gostovanje, i to jedno od najtežih na Starom kontinentu - Novljani u utorak od 19 časova igraju protiv Olimpijakosa u Pireju u 3. kolu grupe A Lige šampiona.

Olimpijakos je aktuelni vicešampion Evrope, prvak iz 2018, i tim koji i ove sezone ima najveće ambicije...

"Utakmica sa Olimpijakosom je pravi izazov za našu mladu ekipu. Želimo da se nametnemo, da damo maksimum i da vidimo gdje smo u ovom momentu u odnosu na jedan od najboljih timova u Ligi šampiona", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Jasno je da je Jadran autsajder u ovom susretu, u prilog tome govore i vrhunska vaterpolo imena koja nose kapicu grčkog velikana - tu su Hrvati Maro Joković i Ivan Buljubašić, srpski as Stefan Mitrović, te standardni reprezentativci Grčke Konstantinos Murikis, Emanuil Milonakis, Jorgos Dervisis, Aleksandros Gunas...

"Očekuje nas teško gostovanje i vjerujem da smo maksimalno spremni i motivisani. Olimpijakos je ponajbolja evropska ekipa i nemamo šta da izgubimo. Pokušaćemo da što duže ostanemo u igri, da unesemo neizvjesnost i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", kaže centar Jadrana Vladan Spaić.

Crnogorski šampion je u prva dva meča poražen, bolji su bili Jug i Solnok u Igalu, dok je Olimpijakos upisao dva trijumfa - pobijedio je Jadrana u Splitu i ruski Sinteza na svom bazenu.

Parovi 3. kola - grupa A (utorak): Sintez - Jadran Split (18), Olimpijakos - Jadran Carine (19), Jug - Špandau (19), Barseloneta - Solnok (19.15).

Grupa B (srijeda): Dinamo Tbilisi - OSC (15.30), Ferencvaroš - Terasa (18.15), Mladost - Pro Reko (20.30), Marsej - Hanover (20.30).

Bonus video: