Novo iskustvo za mlade Novljane

Jadran domaćin prve runde, a u grupi su još Mladost, Oradea, Sintez, Hanover i Monpelje
71 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Sarić, Foto: Boris Pejović
Jovan Sarić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.09.2014. 22:23h

Jadran sezonu otvara u Evropi, i to prvim kolom kvalifikacija za Ligu šampiona - Novljani će od danas do nedjelje biti domaćini grupe u kojoj su još zagrebačka Mladost, Oradea, Sintez, Hanover i Monpelje.

Plasman u drugo kolo ne bi trebalo da dođe u pitanje s obzirom na to da prolazi pet prvolasiranih timova, dok se šesti seli u kvalifikacije za Evrokup.

Ali, Jadran ima visoke ambicije, pored prolaska želi i da pobijedi u svim mečevima, a prvu priliku da se dokaže ima večeras protiv Oradee (20.15).

"Željeli smo ovo domaćinstvo, jer hoćemo što više evropskih utakmica. Imaćemo minimum pet jakih mečeva ove sezone u Evropi, a očekujemo i da budemo među pet prvoplasiranih, čime bismo se plasirali u drugo kolo. Grupa je jaka, Mladost i Oradea su, po meni, najbolje ekipe, ali i ostali timovi imaju šta da ponude. I Hanover i Monpelje imaju veliki broj stranaca, u njemačkom sastavu je sada i Predrag Jokić...", rekao je trener crnogorskog šampiona Vladimir Gojković.

Ipak, plasman u grupnu fazu Lige šampiona baš i nije realna opcija.

"Mislim da je to gotovo nemoguće ove sezone, jer se dobro zna kakve ekipe čekaju u drugom kolu. Nama to sada i nije cilj, prioritet je da prođemo prvo kolo i da se dokazujemo na drugom turniru, na nekom drugom bazenu, što je, takođe, poseban izazov za mladi tim. Evropa je nešto sasvim drugo u odnosu na ovo što smo radili do sada, iako smo prošle godine učestvovali i igrali odlično u Evrokupu. U ovom trenutku ni sami ne znamo na kom smo nivou, jer smo tek odnedavno kompletni na treninzima, ali vjerujem u momke i znam da ćemo kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje", kazao je Gojković.

Jadran je zadržao gotovo čitav tim iz prošle sezone, otišao je samo iskusni Hrvat Željko Kovačić. Sada su tu Boris Zloković i Dragan Drašković.

"Zadovoljan sam ekipom, Drašković je došao umjesto Kovačića, tu je sada i Boris. Imamo praktično sve igrače iz Herceg Novog, izuzev Draškovića... Želim da ove sezone napravimo iskorak u odnosu na prošlu, da nastavimo da radimo kao i do sada. Moji igrači moraju da znaju da se ne postaje as za jednu sezonu, ali ako budu posvećeni kao što su bili prošle sezone onda ih čeka sjajna budućnost", istakao je Gojković.

Raspored

Danas - 1. kolo: Hanover - Monpelje (16.45), Mladost - Sintez (18.30), Jadran - Oradea (20.15)

Sjutra - 2. kolo: Oradea - Monpelje (09.00), Jadran - Sintez (10.45), Mladost - Hanover (12.30)

3. kolo: Sintez - Oradea (16.45), Jadran - Hanover (18.30), Monpelje - Mladost (20.15).

Subota - 4. kolo: Hanover - Sintez (16.45), Mladost - Oradea (18.00), Jadran - Monpelje (20.15)

Nedjelja - 5. kolo: Oradea - Hanover (09.00), Sintez - Monpelje (10.45), Jadran - Mladost (12.30).

Bonus video: