Odgovor novinara „Vijesti” na reagovanje VPSCG

Dvadeset i jedno pitanje postavili smo gospodi iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Brojem - 21. Nisu odgovorili ni na jedno! Nula! Brojem - 0! Eto, tako oni rade
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2011. 20:30h

Dvadeset i jedno pitanje postavili smo gospodi iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Brojem - 21. Nisu odgovorili ni na jedno! Nula! Brojem - 0! Eto, tako oni rade. To su ti “majstori” koji pokušavaju da se sakriju onim što velikom mukom u bazenu ostvariše Uskoković, braća Janović, Gojković, Šćepanović, Jokić, Radić, Zloković, Ivović... Neće moći. “Majstori” su se preračunali. Nećemo im dati. Od pitanja nećemo odustati. Kao što i gore navedenim, pravim majstorima cijenimo i pamtimo sve one lijepe trenutke koje su nam poklonili, tako i ovima drugima, “majstorima”, pamtimo sve ono čime ovaj sport pokušavaju da dovedu na njihovu mjeru. Onu, koja je jednaka broju njihovih odgovora.

Rekoše: “Stojimo vam na raspolaganju, pitajte sve što vam nije jasno”. I? Šta se desilo? Gdje su im odgovori? Gdje im je velikodušnost? Gdje im je makar profesionalna odgovornost? Na kraju krajeva, gdje im je stid?

Sva ova pitanja nećemo postaviti njima. Jer, oni su zid bez odgovora. Oni pokušavaju da potcijene zdrav razum, i nas, a pogotovo naših čitalaca. Uostalom, oni su dobili “njihova” pitanja. Tek kad na njih odgovore, dobiće nova. A ima ih puno... Ali, ova moramo da postavimo jer nas na to obavezuje profesija kojom se bavimo. Neka se makar njihov eho odbija od zida.

Neka taj eho dođe do ljubitelja vaterpola i iz onih gradova koje preskočiše da pomenu imenom, zavrijedivši iz geografije Crne Gore ocjenu koja im je očito postala zaštitni znak. Ne, nije jedinica. Njihovu ocjenu ne dobijaju ni najgori đaci. Njihova ocjena jednaka je broju navijača vaterpolo reprezentacije koji zbog njih dolaze na bazen.

P.S.

Zamoliše nas da njihovo reagovanje ne “sakrijemo u uglu novine” i da ga ne dajemo “sitno pisano”, kao što smo to, kako rekoše, uradili sa prethodnim.

Jedno pojašnjenje za naše čitaoce - i oba njihova reagovanja i oba moja odgovora izašli su na potpuno istom mjestu na strani, u vrhu, na jednakom broju stubaca. Jednom jedinom veličinom slova koja postoji u “Vijestima”. Ali, takva je njihova “istina”. A koliko stvarno ima istine u njoj? Zaključite sami. Pogodićete iz prve. A njima ćemo pomoći - u pitanju je broj od četiri slova, a nije ni šest ni osam. A i nije neki broj. Čak nije ni prirodan...

Bonus video: