Opština Kotor sjutra o stanju u Primorcu

Preporuka klubu je da se hitno održi Skupština, kako bi usvojila izmjene i dopune Statuta, te predlog finansijskog plana i završnog računa, čime bi se stekli uslovi da hitno podnese zahtjev za preregistraciju
76 pregleda 2 komentar(a)
Budva-Primorac, Foto: Luka Zeković
Budva-Primorac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.06.2014. 21:37h

Odbornici kotorskog parlamenta će na sjednici koja se održava sjutra razmatrati informaciju o stanju i statusu vaterpolo kluba Primorac. Informaciju je, shodno zaključku sa kolegijuma predsjednice Opštine Maje Ćatović, sačinio Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

"I pored više zahtjeva upućenih klubu i to 14. januara, 25. februara i 16. maja ove godine, sekretarijat nije mogao da ispuni ulogu i obavezu iz Odluke. Kako je Opština obaviještena od strane kluba da nije izvršio usklađivanje i preregistraciju u skladu sa novim Zakonom o sportu, te istekom mandata skupštine kluba, koja se osim konstituisanja u protekle četiri godine nije sastajala, ocjenjujemo da je dalje funkcionisanje Primorca ugroženo. Smatramo nephodnim da Skupština po hitnom postupku uvrsti ovu informaciju u dnevni red radi donošenja odgovarajućih preporuka i zaključaka", navodi se u informaciji.

Preporuka klubu je da se hitno održi Skupština, kako bi usvojila izmjene i dopune Statuta, te predlog finansijskog plana i završnog računa, čime bi se stekli uslovi da hitno podnese zahtjev za preregistraciju.

Zahtijeva se i da se dostavi usvojeni finansijski izvještaj za 2013. i finansijski plan i program za 2014. godinu, u kojem bi posebno trebalo navesti dugovanja i potraživanja, sa posebnim osvrtom na dugovanja, po osnovu kreditne zaduženosti prema dobavljačima, dug prema trenerima i igračima...

Bonus video: