Opština pozvala čelnike Primorca na razgovor

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je na sjednici saopštila da nije u ingerenciji lokalne samouprave da saziva skupštinu vaterpolo kluba
104 pregleda 1 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 30.06.2014. 20:38h

Skupština opštine Kotor pozvala je danas rukovodstvo Primorca da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od tri dana, stupi u kontakt sa predsjednikom Skupštine tog grada u cilju organizacije Kolegijuma na kojem bi se razmotrila aktuelna situacija i utvrdio Plan i program mjera sa rokovima za prevazilaženje krize u tom vaterpolo klubu.

Navodi se da će Skupština, ukoliko se članovi Upravnog odbora ne odazovu pozivu za sastanak, zatražiti od Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti da bez odlaganja preduzme sve mjere u skladu sa Zakonom o sportu Crne Gore, uključujući i inspekcijski nadzor.

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je na sjednici saopštila da nije u ingerenciji lokalne samouprave da saziva skupštinu vaterpolo kluba.

"Mi radimo u skladu sa zakonskim propisima i nemamo ingerencije ovog tipa. Postavlja se pitanje ko će da plati dugove kluba. Zato je potrebno da se sastane njihov Upravni odbor i da se o ovoj problematici počne govoriti", rekla je Ćatović.

Bonus video: