Perović: Dozvolili smo im lake golove; Saveljić: Veliki dan!

2 komentar(a)
Crna Gora - Italija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Italija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2014. 20:50h

Crna Gora je propustila šansu da savlada Italiju, ali selektor Ranko Perović nije bio nezadovoljan igrom, imajući u vidu da je ovo prva utakmica odigrana po novom pravilu.

"Nismo imali vremena da se priviknemo na kraći bazen, a i ovaj sastav je prvi put odigrao zajedno. Sve u svemu, nisam nezadovoljan, iako je bilo grešaka, prije svega u napadu. Falilo nam je koncentracije u nekim momentima, možda i zato što se igra ubrzala, a onda smo i dozvolili neke lake golove iz kontranapada", rekao je Perović.

Predrag Jokić je bio jedan od najboljih u taboru „ajkula”.

"Sve je novo, novi bazen, manje plivanja, više duela. To je novina na koju moramo da se naviknemo. Dobro smo počeli, poslije primili dosta golova iz igre i kontranapada. Mislim da smo griješili na preuzimanju. Došli smo do remija, ali je Italija zasluženo pobijedila nakon peteraca", istakao je Jokić.

Jedan od dva debitanta, Nikolas Saveljić, ispunio je san.

"Ovo je za mene veliko iskustvo, jer sam sa 16 godina u reprezentaciji. Mislim da je Italija imala više sreće, a mi smo imali neke loše šuteve. Okrećemo list i mislimo već na Hrvatsku".

Selektor Italije Alesandro Kampanja je bio jasan. "Kod 5:1 se okrenula utakmica. Zvao sam tajm-aut i rekao momcima da ne mofgu da nastave da igraju bez ličnosti i discipline".

Bonus video: