Perović: Nećemo se zadovoljiti plasmanom u polufinale

"Na kraju, kada se sve sabere, zadovoljan sam, ne možemo da se žalimo. Željeli smo baš ovo", rekao je Perović
3 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2014. 19:17h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Gol Nikole Janovića 15 sekundi prije kraja duela sa Italijom za neriješen ishod je večeras definitivno mogao da se proglasi za najvažniji pogodak na turniru do sada za crnogorske vaterpoliste, jer se ispostavilo da je vrijedan - plasmana u polufinale.

"Ajkule" su odradile planirano protiv Gruzije (pobijedile sa 17:2), a onda sačekale utakmicu Italije i Grčke koja je samo nekim velikim čudom mogla da se završi loše za sastav Ranka Perovića.

"Azuri" su, naime, morali da savladaju Grke sa 11 razlike, ali to je bila nemoguća misija (meč je završen 9:9, Grci imali napad za trijumf i drugo mjesto), pa je Crna Gora sinoć oko 20 časova i zvanično postala drugi učesnik polufinala, nakon što je prije dva dana mjesto među četiri najbolja obezbijedila Mađarska.

Tako je Crna Gora nastavila kontinuitet polufinala na velikim takmičenjima, jer je od Ajndhovena 2012. (prvo veliko takmičenje da je na klupi sjedio Ranko Perović) uvijek dolazila do same završnice.

Nakon Holandije i srebrne medalje, bila je četvrta na Olimpijskim igrama, potom na Svjetskom prvenstvu, a sve je začinila i sa dvije bronzane medalje u Svjetskoj ligi, koja ipak pripada takmičenju slabijeg ranga.

Sistem takmičenja je takav da polufinaliste nakon grupne faze čeka nešto duža pauza, pa će Crna Gora do naredne utakmice odmarati čak tri dana.

Tačnije, do petka, a već od srijede veče, kada se završe utakmice četvrtfinala, stručni štab će početi da sprema polufinalni duel...

Selektor crnogorskih vaterpolista nije krio zadovoljstvo direktnim plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.

"Cilj nam je bio da osvojimo prvo mjesto i direktan plasman u polufinale, i to smo ispunili. Naravno, na tome ne želimo da se zaustavimo, uradićemo sve da se domognemo medalje. Da li je bila dobra igra ili ne, ne znam, ali ono što smo zacrtali to smo ispunili. Velike su pauze, dugačak je period trajanja Evropskog prvenstva, i nije lako igrati ovakav sistem. Sve u svemu, ovo je mnogo lakši put nego da smo išli u četvrtfinale. Igrom sam zadovoljan, osim jednim dijelom meča sa Italijom, kada smo morali da budemo bolji. Na kraju, kada se sve sabere, zadovoljan sam, ne možemo da se žalimo. Željeli smo baš ovo", rekao je Perović.

Janović odmarao zbog lakše povrede

Nikola Janović je preskočio utakmicu s Gruzijom zbog povrede ispod oka koju je zaradio u duelu sa Italijom.

Iako je „ajkulama“ meč protiv Gruzijaca bio bitaan zbog gol-razlike, selektor Ranko Perović nije želio da rizikuje s kapitenom koji ima oteklinu ispod oka...

Ipak, straha nema, lider nacionalnog tima će sigurno biti spreman za polufinale.

"Još jednom smo izborili polufinale i to je veliki rezultat za nas. Ali, niko ne želi da se zaustavi tu, apetiti rastu", rekao je Janović.

Galerija

Bonus video: