Perović: Nije lako bez Radovića, ali ga razumijem

"Vjerujem mu sve što mi je naveo kao razloge da nije spreman da pruži maksimum. S te strane, u budućnosti ne vidim nikakav problem da bude u timu", jasan je Perović
3 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2014. 23:28h

Vaterpolo reprezentacija je juče počela pripreme sa samo osmoricom reprezentativaca, drugi dio ekipe će se tek priključiti nakon fajnl-siksa Lige šampiona (igrači iz Pro Reka, Partizana, Radničkog i Primorja), a napadač Posilipa Aleksandar Radović će preskočiti akcije "ajkula" ovog ljeta.

Radović je, naime, saopštio selektoru Ranku Peroviću da nije spreman da "iznese" pripreme, jer je ove sezone (u kojoj je bio lider kluba iz Napulja) imao veliki broj povreda - i dalje vuče probleme s ramenom koje je operisao prošle sezone, a ni koljeno mu nije zdravo...

Zato je i propustio nekoliko mečeva u Svjetskoj ligi...

Ništa se ne može na silu

"Tako je kako je, ništa se ne može na silu. Saša je jako bitan igrač za reprezentaciju, praktično prije početka priprema smo se suočili s tim hendikepom koji nije mali", rekao je Perović i nastavio:

"Razumijem ga, imao je tešku sezonu, nije se štedio u klubu, a povrede koje ima nisu nimalo naivne. Nadam se da će biti tu u budućnosti", dodao je selektor.

Je li otkaz Radovića "slučaj" zbog kojeg ćete ubuduće dobro razmisliti prije nego ga uvrstite na spisak?

"Vjerujem mu sve što mi je naveo kao razloge da nije spreman da pruži maksimum. S te strane, u budućnosti ne vidim nikakav problem da bude u timu. Ali, vidjećemo, sada je rano pričati o tome. Ako se ispostavi da ovo nije moralo da se desi, sve ćemo razmotriti", jasan je Perović.

Nacionalni tim je tako upao u neočekivan problem na nezgodnoj strani napada koju je trebalo da pokriva upravo Radović.

Bez ljevaka (Francuz Igo Kruzija završio nastup za "ajkule", Luka Sekulić odbio poziv u reprezentaciju jer ide preko ljeta na Maltu) situacija je alarmantna, pa će vjerovatno neko od iskusnijih, prije svih Mlađan Janović, ubuduće mnogo više vremena provoditi na poziciji koja mu nije prirodna.

Sparing sa Rusima

Na prvom okupljanju bili su Nikola Janović, Predrag Jokić, Draško i Darko Brguljan, Filip Klikovac, Saša Mišić, Dragan Drašković i Nikola Murišić.

U tom sastavu (ekipi će se priključiti i neki mladi igrači) „ajkule“ će trenirati narednih dana, a u petak i subotu će odigrati sparing mečeve sa Rusima koji su prije dvije noći stigli u Budvu. Rusi su, inače, rivali Crnoj Gori u grupi na EP, u kojoj su još Italija, Grčka, Gruzija i Rumunija.

"Od 5. juna smo u Mariboru, tammo očekujem da sastav bude kompletan", kazao je Perović.

Galerija

Bonus video: