Perović: Rano je za Hrvate, idemo utakmicu po utakmicu

"Treba ići utakmicu po utakmicu. I Kazahstan igra dobro, pa i u taj meč moramo da uđemo veoma ozbiljno. U četvrtfinalu nas čeka Hrvatska i već sam rekao da nema velike razlike - bilo da su nam rival Hrvati i li Grci", rekao je Perović
64 pregleda 6 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Wpolo.me
Ranko Perović, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 31.07.2015. 13:07h

Nakon prve pobjede na Svjetskom prvenstvu crnogorski vaterpolisti se sada okreću nokaut fazi.

Od sada je svaki kiks zabranjen, označio kraj snovima o medalji, a naredni protivnik je Kazahstan u osmini finala.

"Treba ići utakmicu po utakmicu. I Kazahstan igra dobro, pa i u taj meč moramo da uđemo veoma ozbiljno. U četvrtfinalu nas čeka Hrvatska i već sam rekao da nema velike razlike - bilo da su nam rival Hrvati i li Grci. Sve su to veoma dobre ekipe", rekao je selektor Crne Gore Ranko Perović.

Crna Gora je mogla da bude i druga u grupi (u tom slučaju bi u četvrtfinalu išla na Grčku), ali je tu poziciju ugrabila Australija.

"Vidjeli ste Australiju protiv Srbije. Ništa nije slučajno. A ono što mi moramo da uradimo je da i protiv Kazahstana, kao što smo protiv Japana, uradimo sve da pronađemo formu, steknemo sigurnost u igri i probamo da dođemo do borbe za medalju", kazao je Perović i kratko se osvrnuo na Japan:

"Teško je ocijeniti meč sa njima, jer igraju jako neobičan vaterpolo, koji nam baš i ne odgovara. Imam zamjerki za neke stvari u igri, ali će valjda to sve da bude dobro kada bude najviše trebalo", istakao je selektor "ajkula".

Centar Nikola Murišić očekuje bolje partije u nastavku.

Najvažnije je da smo pobijedili i da nam se podiže samopouzdanje. Vjerujem da će sada krenuti naše najbolje igre, jer je sada i najvažnije. Imamo dosta iskusnih igrača i vjerujem da ćemo meč protiv Kazahstana riješiti. A četvrtfinale je jedna utakmica, Hrvatska je favorit, ali u takvim mečevima je sve moguće. Pružićemo maksimum. Što se moje igre tiče, nisam se još uvijek skroz oslobodio, nisam zadovoljan igrama. Potrudiću se da iz duela u duel pružam bolje partije.

Aleksa Ukropina, najmlađi naš igrač sa 16 godina, i dalje čeka na prvi gol na velikim takmičenja.

"Ovo je prva pobjeda u grupi, a i bila nam je jako bitna za prolaz. Imali smo taj kiks protiv Australije, ali idemo dalje... Sada nas čeka Kazahstan, a onda u četvrtfinalu Hrvatska, što je najbitnija utakmica na šampionatu. Iskreno, oni su kvalitetniji od nas, imaju zvučnija imena, ali to je jedna utakmica u kojoj je sve moguće", kaže Ukropina i nastavlja:

"Veoma je lijepo debitovati za seniorsku reprezentaciju sa nepunih 17 godina. U prve dvije utakmice se nisam naigrao, ali su to bili dueli sa Srbijom i Australijom, dvije jake reprezentacije. Selektor mi je dao šansu protiv Japana, moglo je biti i bolje. Nadam se da ću dobiti priliku u drugim utakmicama. Ali, i ako minutaža bude manja, ništa strašno - još uvijek nemam ni 17 godina", zaključio je mladi as Jadrana.

Bonus video: