Perović: Remi realan, bili smo slabi u napadu

"Kao što smo očekivali, teška i tvrda utakmica. Na kraju je bilo neriješeno, možda i najrealnija priča... Fali nam ta igra na centra, Klikovac i Radović su povrijeđeni... Imali smo jako puno šuteva koji nisu išli u gol“, rekao je Perović
6 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Savo Prelevic
Ranko Perović, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 29.07.2015. 13:20h

Crnogorski vaterpolisti su u problemu na SP u Kazanju. Više zbog blijede igre nego zbog rezultata protiv Australije (5:5) u 2. kolu grupe D.

"Kao što smo očekivali, teška i tvrda utakmica. Na kraju je bilo neriješeno, možda i najrealnija priča... Fali nam ta igra na centra, Klikovac i Radović su povrijeđeni... Imali smo jako puno šuteva koji nisu išli u gol. Da smo postigli koji pogodak kada je trebalo bila bi drugačija situacija. U svakom slučaju, idemo dalje. Potrebna nam je pobjeda protiv Japana, ali da sačekamo šta će da urade Srbija i Australija", rekao je Perović.

Mlađan Janović: Imali smo sve u našim rukama do posljednje četvrtine. Primili smo brzo dva laka gola, ali smo uspjeli da se vratimo i uzmemo bod. Znali smo da su Australijanci opasni, a sada nam sve zavisi od posljednjeg kola. U osmini finala se ukrštamo sa grupom u kojoj su Kazahstan, argentina i Južna Afrika, pa ćemo da vidimo.

Elvis Fatović, selektor Australije: Znali smo da napadački nećemo imati previše opcija protiv Crne Gore. Oni su sigurno jedna od najjačih odbrambenih ekipa na svijetu. Sve smo bazirali na čvrstoj odbrani i mogućnosti polukontri. Tako je utakmica i išla. Možda je ovo realan rezultat. Volio bih da pogledam ovu posljednju situaciju, više ne znamo ni mi kad se svira peterac, a kada ne. Ali, zadovoljan sam kako smo igrali. Što se tiče Crne Gore, kada dođu utakmice eliminacije to je jedna od najboljih i najiskusnijih selekcija. Oni mogu da savladaju bilo koju ekipu na svijetu. Ovo sada ništa ne znači. Svi će htjeti da izbjegnu Crnu Goru u eliminacionoj fazi.

Bonus video: