Perović: Za nas turnir praktično sada počinje

"Srbija ima snagu, i to se znalo, a mislim da smo mi odigrali korektno. Stalno smo bili u zaostatku, ali nismo odustajali. Borili smo se, ali je i razlika u kvalitetu evidentna", rekao je Perović
0 komentar(a)
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Waterpoloworld.com
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Waterpoloworld.com
Ažurirano: 27.07.2015. 19:24h

Crnogorski vaterpolisti su izgubili na otvaranju Svjetskog prvenstva od Srbije sa 11:8, a selektor "ajkula" Ranko Perović je nakon meča imao jasnu poruku:

"Za nas turnir praktično sada počinje", rekao je Perović.

Perović je, naravno, aludirao na činjenicu da praktično od sada kiksa ne smije da bude i da je prioritet da se pobijedi Australija u srijedu.

"Srbija ima snagu, i to se znalo, a mislim da smo mi odigrali korektno. Stalno smo bili u zaostatku, ali nismo odustajali. Borili smo se, ali je i razlika u kvalitetu evidentna", rekao je Perović.

Duel sa Australijancima (koji su večeras savladali Japan sa 10:4 ) trebalo bi da bude i okršaj za drugo mjesto u grupi.

"Biće i to teška utakmica, kao i svaka na turniru. Australija je ozbiljna ekipa, a u principu je najvažnije to četvrtfinale - od te utakmice zavisi jeste li u borbi za medalju ili niste. Vidjećemo, vjerujem da ćemo u srijedu odigrati bolje nego danas", dodao je Perović.

Miloš Šćepanović nije imao svoj dan među stativama.

"Rekao bih da nismo odigrali toliko loše, ali u nekim trenucima nismo uspijevali da uhvatimo priključak i Srbija je otišla na četiri gola razlike. Mislim da smo i pokazali neke dobre strane u igri i da imamo čemu da se nadamo u nastavku turnira. Bilo je grešaka, i to poprilično, ali smo znali da i u slučaju pobjede protiv Srba igramo meč grupe praktično protiv Australijanaca. Treba da se što prije okrenemo toj utakmici", kazao je Šćepanović.

Bonus video: