Petrović: Nemam dilemu - idemo u London!

"Za uspjeh treba da upotrijebimo recept iz Ajndhovena - da sve protivnike dovoljno respektujemo, ali da se nikog ne uplašimo", kaže bek „ajkula” Antonio Petrović.
0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 23.03.2012. 09:02h

Crnogorski vaterpolisti su prethodna četiri dana trenirali u Budvi, a danas kreću u posljednju etapu priprema pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se od 1. do 8. aprila igra u Edmontonu.

Sada je destinacija Los Anđeles - tim Ranka Perovića u sunčanoj Kaliforniji će da odigra turnir sa Njemačkom, Italijom i SAD koji će, ujedno, da bude i generalna proba za nastup u Kanadi.

A u gradu koji je prije 11 godina bio domaćin Svjetskog prvenstva u atletici greške ne smije da bude, jer je ulog ogroman. Ova generacija, ako želi da zadrži epitet uspješne, jednostavno mora da se plasira na Olimpijske igre, a to znači da ima obavezu da osvoji jedno od prva četiri mjesta u Edmontonu.

"Zaista svi sanjamo Olimpijske igre. Kao što je poznato, ovo je posljednja šansa da se kvalifikujemo i niko od nas ne želi ni da pomisli na eventualni neuspjeh. Turnir u Edmontonu će da ponudi odgovor da li smo spremni za velike stvari, a ubijeđen sam da ćemo da budemo pravi i da ćemo da izborimo vizu za London", rekao je bek „ajkula” Antonio Petrović.

Oprez je neminovan, tvrdi as Savone i bivši prvak Evrope sa Primorcem.

"Nismo imali baš dovoljno vremena da se pripremimo, ali ni drugima nije bolje. Ovaj turnir je drugačijeg tipa od velikih takmičenja, jer će se igrati svakog dana i praktično neće biti vremena da se posebno spremamo taktički. Vjerujem da ćemo u grupi da obezbijedimo prvo mjesto, samim tim bi u četvrtfinalu imali lakog protivnika i napravili bi veliki korak ka cilju. Za uspjeh treba da upotrijebimo recept iz Ajndhovena - da sve protivnike dovoljno respektujemo, ali da se nikog ne uplašimo".

Crna Gora je po svim parametrima glavni favorit da slavi u Edmontonu i od toga niko ne želi da pobjegne.

"Slažem se da smo prvi favoriti. Tu su još Španija, Njemačka, Grčka, Rumunija, pa i Kanada koja je domaćin, a to nije nebitna stvar. Ipak, pitanje je u kakvom stanju dolaze i ostale ekipe, tako da su prognoze nezahvalne. Neko se možda mnogo više posvetio ovom turniru, neko manje, ali svi imaju isti cilj. Ipak, siguran sam da će evropske reprezentacije sa ovog turnira da izbore plasman na Olimpijske igre", istakao je Petrović.

Crna Gora prvi meč na turniru u Los Anđelesu igra već sjutra vče protiv Italije. Taj meč počinje u 22 časa i 30 minuta po crnogorskom vremenu.

Lazović ostao kući, 15 igrača krenulo u SAD

Ka Los Anđelesu je jutros krenulo 15 igrača, jedan manje od broja koji je selektor Ranko Perović ovih dana imao na pripremama.

Naime, u avionu neće biti mladog golmana Budve Dejana Lazovića, jer je jasno da su dva mjesta čuvara mreže rezervisana za Miloša Šćepanovića i Zdravka Radića. Perović će do polaska za Edmonton sa spiska da izbriše još dvojicu igrača.

Danas su ka najvećem gradu Kalifornije krenuli: Miloš Šćepanović, Vladimir Gojković (Jadran), Predrag Jokić, Darko Brguljan, Nikola Vukčević (Budva), Mlađan Janović, Antonio Petrović (Savona), Nikola Janović (Jug), Aleksandar Ivović, Boris Zloković (Pro Reko), Draško Brguljan (Vašaš), Aleksandar Radović (Partizan), Vjekoslav Pasković (Posilipo), Zdravko Radić (Primorje) i Filip Klikovac (Sintez).

Bonus video: