Petrović: Pažnja na Ećenikea!

103 pregleda 1 komentar(a)
Antonio Petrović, Foto: Beta/AP
Antonio Petrović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2016. 20:39h

Bek vaterpolo reprezentacije Antonio Petrović je pričao o kvalitetu ljevorukog Gonsala Ećenikea iz Španije, njegovog saigrača iz Primorja.

Ovaj Argentinac je odlučio da igra za "crvenu furiju" i jedan je od njenih aduta na EP.

"Ećenike je odličan plivač i odličan šuter, ali odbrana mu nije jača strana. U duel igri ima dosta mana. Ulascima Nikole Janovića na dva metra možemo da mu napravimo problem. Španija je skup odličnih individualaca, a novi selektor ih je doveo na njihov najveći nivo. Želimo prvo mjesto u grupi, jer bismo kasnije imali lakše rivale u osmini finala i četvrtfinalu", kazao je iskusni Petrović.

Aleksandar Radović je bio na svom niovu protiv Holandije, pogodio je četiri puta iz pet šuteva. Ako takav učinak ponovi i večeras, Crna Gora neće biti daleko od pobjede.

"Ovaj meč neće nimalo ličiti na utakmicu u Igalu iz Svjetske lige. Oni su u pripremnom periodu pokazali možda i najviše. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi sa nekoliko vrhunskih pojedinaca. Prava su ekipa, imaju dobar kontranapad i najvažnije je da se odbranimo od toga. Ako to uspijemo, ako igru svedemo na pozicioni napad i pozicionu odbranu, mislim da imamo velike šanse. Teška je utakmica, ali ne i glavna na EP. Možemo puno da dobijemo ako slavimo u tom duelu, ali nije ni strašno ako izgubimo", ističe Radović.

Bonus video: