Petrović: Protiv Grka je kiks zabranjen

"Generalno, možemo da budemo zadovoljni turnirom u Diseldorfu, posebno igrom u odbrani. Ipak, „škripi” u napadu s igračem više, nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu i taj segment igre popraviti", rekao je Antonio Petrović.
1 komentar(a)
Antonio Petrović, Foto: Zoran Đurić
Antonio Petrović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.07.2014. 15:33h

Turnir u Diseldorfu je pokazao stare vrline i mane crnogorskih vaterpolista - odbrana je opet bila mnogo bolji dio tima, a napad, pogotovo s igračem više, ostao najveća boljka u igri aktuelnog vicešampiona Evrope i svijeta.

Evropsko prvenstvo u Budimpešti počinje u ponedjeljak, crnogorski vaterpolisti dva dana ranije idu u Mađarsku, gdje je cilj, kao i svaki put do sada - medalja. A do subote, „ajkule” će trenirati u Herceg Novom...

"Generalno, možemo da budemo zadovoljni turnirom u Diseldorfu, posebno igrom u odbrani. Ipak, „škripi” u napadu s igračem više, nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu, kako turnir bude odmicao, i taj segment igre popraviti. Ostalo je još nekoliko dana treninga, potrebno je da malo predahnemo i pokušamo da odradimo još neke taktičke stvari", ekao je jedan od najiskusnijih Antonio Petrović.

Crnu Goru na otvaranju Evropskog prvenstva čeka potencijalna opasnost - protivnik je Grčka, rival s kojim je naša reprezentacija (i to neslavno) počela i nastup na Svjetskom prvenstvu u Barseloni prošlog ljeta.

"Taj duel sa Grčkom na startu će svakako mnogo toga pokazati. Grci su tradicionalno neugodan protivnik, i ovog ljeta su na turnirima pokazali da su u dobroj formi. Nećemo ih potcijeniti, duel iz Barselone nam je dovoljno upozorenje i znamo s kim igramo. Od uvodne utakmice mnogo toga zavisi, a nama je cilj da osvojimo prvo mjesto u grupi i da se plasiramo direktno u polufinale. Istina, rano je za takvu priču, čeka nas mnogo posla, ali to su naše ambicije od kojih ne bježimo", jasan je bek „ajkula”.

Povreda Miloša Šćepanovića (njegov nastup na EP je i dalje pod velikim znakom pitanja), te problemi koje su imali Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Darko Brguljan, otkaz Aleksandra Radovića... Iz svega toga su, reklo bi se, izabranici Ranka Perovića izašli jači.

"Imali smo dosta problema. Jedan dio tima, u kojem sam i ja, odigrao je mnogo mečeva u klubu protekle sezone, tako da je bio vidljiv umor. Onda nas je opteretio i finalni turnir Svjetske lige, uz to smo imali i nekoliko igrača koji su odmarali zbog povreda. Sve to je učinilo da ne budemo u pravom ritmu, ali smo zadovoljni kako smo odradili pripreme. Pokušali smo da ne mislimo na sve to, posvetili smo se treninzima, igri... Nadam se da će se rezultati vidjeti u Budimpešti", zaključio je Petrović, koji će i naredne sezone nositi kapicu riječkog Primorja.

Bonus video: