Petrović: Tako je to kad vas potcijene...

"Ovakav meč se dobija velikom disciplinom svakog pojedinca i to je ono što nas je krasilo u Zagrebu. Odigrali smo zrelo u napadu, jako agresivno u odbrani i rezultat je došao", kaže Petrović.
274 pregleda 6 komentar(a)
Toni Azevedo i Antonio Petrović, Foto: Reuters
Toni Azevedo i Antonio Petrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2012. 13:25h

Sve što je Crna Gora uradila prije dvije noći u Zagrebu može da se opiše jednom riječju - spektakularno...

Pobjeda u domu olimpijskog šampiona, koji je u svečanoj atmosferi potpuno potcijenio protivnika, ali i rutina kojom je podmlađena ekipa Ranka Perovića došla do prva tri boda u Svjetskoj ligi, malo su koga ostavile ravnodušnim, pogotovo ako se zna da je vaterpolo sport u Crnoj Gori posljednjih mjeseci u velikoj krizi - klubovi jedva sastavljaju kraj s krajem, daleko su i od Evrope, kvalitet je nikad slabiji...

I svjetlo iz tunela se nazire, i opet je putokaz reprezentacija koja je toliko puta oduševila, ali i znala da podbaci u teškom trenutku. Zato, ova tri boda u Zagrebu vrijede trostruko.

"Zaista nas je malo ko ozbiljno shvatao pred ovu utakmicu. Nismo ni sami znali šta da očekujemo, jer smo imali svega nekoliko treninga u novom sastavu i ništa više. Ipak, ovo je dokaz kvaliteta koji posjedujemo, jer ne pobjeđuje se tek tako olimpijski šampion u gostima, i to na ovakav način", rekao je Antonio Petrović.

Toni je s tri gola bio najefikasniji u timu „ajkula“, ali bilo bi pogrešno njegov doprinos gledati samo kroz golgeterski učinak, jer je vodio i veliku bitku s centrima Hrvatske...

"Ovakav meč se dobija velikom disciplinom svakog pojedinca i to je ono što nas je krasilo u Zagrebu. Odigrali smo zrelo u napadu, jako agresivno u odbrani i rezultat je došao", kaže bek italijanske Savone.

Koliko vam je i Hrvatska olakšala, jer je utisak da je ušla previše lagano u utakmicu?

"Ovakve stvari se dešavaju kada vas potcijene, plus je bilo i nekih sudijskih odluka koje nisu bile na mjestu. Onda u ekipi proradi inat, dobije još veću snagu da se bori protiv sama protiv svega. I, zaista, odlično smo se nosili sa svim tim."

Odjednom je Svjetska liga postala i rezultatski bitna. Da li je sada obaveza da se ide na 1. mjesto?

"Već sjutra igramo sa Grcima i opuštanje i zadovoljstvo nakon trijumfa u Zagrebu bi moglo skupo da nas košta. Sada su apetiti porasli, to je logično poslije ovakve pobjede, ali euforija ne smije da bude prisutna, jer i Grčka sigurno može da nam stvori probleme. Napašćemo 1. mjesto, to sigurno, ali ne smije da bude pritiska, to ovom timu ne treba. I Hrvatska će u revanšu htjeti da nam vrati za ovaj poraz, ali pitaćemo se i mi. Svakako, u ovoj grupi ima još dosta posla.

Imate li informacije u kakvom stanju dolazi Grčka?

"I Grci su mijenjali, došao je i novi selektor. U ovom trenutku su nepoznanica, ali ćemo se potruditi da ih dočekamo spremni i da spriječimo iznenađenje", zaključio je Petrović, strijelac tri gola u Zagrebu.

Iskusniji podrška mladima

Crna Gora je u Zagrebu nastupila sa tri debitanta (Luka Sekulić, Nemanja Vico i Radovan Latinović), bilo je još nekoliko igrača koji do sada nisu bili standardni članovi nacionalnog tima, ali se protiv „barakuda“ taj problem u manjku iskustva nije vidio.

"Mi iskusniji moramo da budemo podrška mlađima, da im pomognemo da njihov start u reprezentaciji bude pravi. Svi su oni iskoristili ovu šansu, pokazali da na njih može da se računa u budućnosti, ali svi treba da znamo da nas čeka veliki posao. Ovo je početak jednog ciklusa i biće potrebno strpljenje", kaže Antonio Petrović.

HRVATSKI MEDIJI: Nova era počela neslavno

U Hrvatskoj je ipak rano za nezadovoljstvo, ali su tamošnji mediji juče bili složni - „barakude“ čeka dug put do velikih stvari u novoj eri poslije odlaska selektora Ratka Rudića. „Novi izbornik Ivica Tucak imaće pune ruke posla kako bi ispravio sve greške“, napisao je „Index.hr“. A Tucak je nakon debija zatražio strpljenje za svoj tim.

"S ovakvom odbranom je bilo nemoguće dobiti utakmicu", bio je jasan Tucak.

Maro Joković je zamolio za strpljenje.

"Imali smo problema, ali smo nakon toga poveli u trećoj četvrtini sa dva razlike. I, odjednom stali, ne znam šta nam se desilo, ali nam treba vremena da posložimo sve kockice, jer je ovo praktično nov sastav", kaže ljevoruki bombarder.

Bonus video: