Pobjeda Jadrana u Splitu

Crnogorski šampion savladao Jadran sa 8:7
50 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: VK Jadran
Vaterpolisti Jadrana, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 23.10.2016. 19:02h

Nakon pobjede nad Vojvodinom u Herceg Novom, vaterpolisti Jadran Carina su upisali drugi trijumf u regionalnoj A1 ligi.

Reklo bi se očekivano - Novljani su savladali Jadran u Splitu rezultatom 8:7 i uz Jug su jedina ekipa koja nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova.

Jadran je loše otvorio utakmicu, jer je domaćin nakon dva i po minuta igre vodio sa 2:0, ali se crnogorski šampion na vrijeme probudio i u tri napada postigao tri gola za preokret (strijelci Vladan Spaić, Stefan Vidović i Danil Merkulov).

Početna prednost Splićana bila je i jedina na utakmici, jer je sastav Vladimira Gojkovića kasnije imao i plus tri (6:3).

Daleko od toga da je meč tu prelomljen, jer je ekipa bivšeg hrvatskog centra Mila Smodlake prišla na 6:5, ali su trijumf Novljanima obezbijedili pogoci Merkulova i Đura Radovića koji su na tri minuta prije kraja donijeli nedostižnih 8:5.

Merkulov je sa dva gola predvodio Jadran, a po jednom su se upisali Vidović, Radović, Vladan Spaić, Stefan Pješivac, Bojan Banićević i Marko Petković.

Jadran sada čeka plej-of za Ligu šampiona i meč sa Brešom u Italiji (srijeda), a naredni meč u regionalnom takmičenju odigraće protiv Juga u Igalu - taj meč je na programu 2. novembra.

Jadran Split - Jadran Carine 7:8 (3:3, 0:2, 2:1, 2:2)

Split - Bazen na Poljudu. Sudije: Štampalija (Hrvatska), Abramović (Crna Gora). Igrač više: Jadran Split 5 (2), Jadran Carine 6 (1). Peterci: Jadran Split 1 (1).

Jadran Split: Bratim, Tonković, Marinić-Kragić, Buzdovačić, Antonijević 1, Pejković, Popović 3, Divković, Visković 1, Milardović, Drobac, Gluhaić 2, Strujić (devet odbrana), Štrkalj.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 2, Banićević 1, Moskov, Radović 1, Petković 1, Gardašević, Pješivac 1, Šćepanović (sedam odbrana), Spaić 1.

Bonus video: