Pobjede Jadrana i Primorca, Budva minimalno izgubila od Juga

Novljani deklasirali i POŠK, Kotorani Šibernik, dok su Budvani bili blizu senzacije protiv velikana iz Gruža
2 komentar(a)
Fran Paškvalin, Foto: Zoran Đurić
Fran Paškvalin, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.10.2013. 20:19h

Budva nije napravila senzaciju, ali nije bilo ni daleko da zaustavi Jug. Na kraju, velikan iz Gruža je slavio sa 8:7 i nanio Budvanima drugi poraz u regionalnom takmičenju, s tim što ovaj, za razliku od onog od POŠK-a, može da se vodi kao pozitivan.

Jer, tim Draga Pejakovića je ostavio odličan utisak protiv giganta, uz malo sreće ni bod nije predaleko...

"Bila je ovo čvrsta utakmica, sa malim brojem golova. Odigrali smo vrlo agresivno, nismo se predavali ni u jednom trenutku, čak smo u posljednjem kontranapadu imali šansu za remi. I da je bilo neriješeno, ne bi bilo nezasluženo. Jug je sigurno mnogo bolja ekipa od nas, imali smo težak period za nama, pet vezanih mečeva u četiri dana u Kragujevcu, zatim put u Split i lošu partiju poslije svega toga umora koji se nagomilao. U fazi smo stvaranja, doveli smo pet novih igrača i trebaće vremena da se poslože kockice. Prezadovoljan sam ovom igrom i to je ono što tražimo od ove ekipe - dosta plivanja, čvrstu odbranu, mali broj primljenih golova i ako tako budemo nastavili nema razloga da brinemo", rekao je Pejaković.

Jadran razbio i POŠK

Izuzetno jakim ritmom sa mnogo plivanja i disciplinovanom igrom u odbrani Jadran je ostvario i drugu pobjedu u Jadranskoj Ligi.

Ekipa sa Škvera je sasvim zasluženo ubjedljivo savladala POŠK sa 11:5 i tako pokazala da bez obzira na mladost može da se nosi sa svima na svom bazenu.

"U posljednjoj sekundi prve četvrtine smo primili taj prvi gol sasvim bespotrebno, ali mislim da nam je takva igra u prvoj četvrtini i donijela pobjedu. Momci su odigrali fantastično u svim segmentima, posebno smo se dobro branili sa igračem manje, ali mislim da je presudila odlična fizička pripremljenost, jer smo ih nadplivali", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Njegova ekipa je i u drugoj i trećoj dionici nastavila sa istom igrom, ali su Novljani propustili nekoliko prilika da uvećaju vođstvo, što je iskusna ekipa POŠK-a znala da iskoristi i da stigne na minus dva (7:5).

"Iskreno, uplašio sam se kada je bilo 7:5 jer smo se prije toga ispromašivali. Onda se obično dešava da mlade ekipe padnu. Mi nismo već smo se digli i uspjeli da napravimo seriju koja nam je obezbijedila trijumf", kazao je Gojković.

Primorac rutinski

Primorac nije dozvolio iznenađenje protiv Šibenika, pa je konačnih plus sedam (13:6) jasan pokazatelj razlike u kvalitetu između dva rivala.

Neizvjesno je bilo samo u prvoj četvrtini (završena 3:3), a već u drugoj je bilo jasno da Kotorani idu ka laganom trijumfu.

Nikola Murišić je bio nezaustavljiv, dao je četiri gola, a pogodak manje je dao Marko Gopčević, pa Primorac polako hvata zalet za obaveze koje ga krajem mjeseca očekuju i u Kupu Evrope.

Ostali rezultati

Primorje - Mladost 17:8

Medvešćak - Branik 16:4

Mornar - Jadran ST 15:10

Budva - Jug 7:8 (3:4, 1:1, 2:2, 1:1)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 200. Sudije: Abramović (Kotor), Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Budva 8 (2), Jug 9 (3). Peterci: Budva 1 (-), Jug 1 (1).

Budva: Lazović, Vukmirović, Đurđić 2, Kovačević, De Trejn, Semjuels 1, Lobod, Popović 1, Marković 1, Radunović 1, Ivančević, Paškvalin 1, Zubac, Ćetković.

Jug: Bijač, Vranješ, Bošković 4, Janović 2, Šutalo, Benić, Marković, Bušlje 1, Visković 1, Dobud, Marelja, Macan, Nižić, Goreta.

Jadran – POŠK 11:5 (5:1, 1:1, 2:3, 3:0)

Herceg Novi – Otvoreni bazen Jadran Škver. Gledalaca: 500. Sudije: A. Adžić (Kotor), Rak (Dubrovnik). Igrač više: Jadran 9 (2), POŠK 11 (2).

Jadran: Kandić (devet odbrana), Moskov, Popadić 1, Kovačić 2, Vidović, Brajović, Banićević 1, Sarić 3, Ivović, Sekulić 2, Giga, Pješivac 1, Popović, Ukropina 1.

POŠK: Sarić (sedam odbrana), Vukelić, Prižmić 2, Knežević, Jerković, Ivišić, Franičević, Buha 1, Burić 2, Šerbl, Radilović, Podrug, Čikeš.

Primorac - Šibenik 13:6 (3:3,5:1,2:2,3:0)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 300. Sudije: Ivanovski (Herceg Novi), Jović (Dubrovnik). Igrač više: Primorac 10 (6), Šibenik 8 (2). .

Primorac: U. Brguljan (devet odbrana), Kudaba, Lučić, Danilović 2, M.Brguljan 2, Đurović 1, Krivokapić, Tešanović, Adžić 1, Murišić 4, Vukasović, Gopčević 3, Kralj (četiri odbrane), Kriještorac.

Šibenik: Jukić (sedam odbrana), Perkov, Perić, Belamarić 1, Pelenča, Bašić 1, Rončević 1, Erak 3, Seferović, Bulat, Nimac, Rak, Šparada, Stojanović.

Bonus video: