Popović: Političko-sportska farsa

"Zaprepašćen sam omalovažavajućim obrazloženjem da se Odbor razrješava zbog neaktivnosti, iako je izabran i konstituisan prije samo pola godine", rekao je Popović agenciji Mina
0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2011. 19:08h

Predsjednik Odbora za vaterpolo crnogorskog Vaterpolo i plivačkog saveza Andrija Popović negirao je da je smijenjen zbog neaktivnosti tog tijela, navodeći da postoje drugi razlozi za njegovo razrješenje.

Upravni odbor je nakon sjednice u srijedu saopštio da je na zbog neaktivnosti razriješio Odbor za vaterpolo i ovlastio predsjednika Takmičarske komisije da u dogovoru sa predstavnicima klubova i selektorom napravi sistem domaćih takmičenja.

"Ne želeći da umanjim svečani čin izbora novog selektora i stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Crne Gore, zaprepašćen sam omalovažavajućim obrazloženjem da se Odbor razrješava zbog neaktivnosti, iako je izabran i konstituisan prije samo pola godine", rekao je Popović agenciji Mina.

Popović je naglasio da je Odbor za vaterpolo od osnivanja održao sedam sjednica i više konsultativnih sastanaka.

Podsjetio je da je Odbor sastavljen od ljudi koji su većinom u vrhunskom vaterpolu po više decenija i u tom tijelu su kao volonteri.

"Prije će biti da je razrješenje tipično crnogorski uslijedilo u mom odsustvu sa sjednice UO, kao odgovor na pismo poslato predsjedniku i članovima tog tijela 18. avgusta u kome ih pozivam da prekinu sa kršenjem Statuta vaterpolo organizacije i privatizacijom našeg najtrofejnijeg sporta. Sve ovo se može nazvati političko-sportskom farsom", kazao je Popović.

Bonus video: