Porazi Primorca i Budve, Kataro savladao Zadar

Budvani dugo bili u igri, ali je klasa Juga presudila u finišu
194 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2017. 20:53h

Primorac je cijeli meč jurio Primorje, imao je u nekoliko navrata minus od četiri gola.

Na 95 sekundi prije kraja je i dostigao rivala, izjednačio na 11:11 (pogodio je Damir Crepulja), ali nije izbjegao poraz - Riječani su slavili na svom bazenu rezultatom 12:11 golom Australijanca Džordža Valasa tačno minut do kraja meča.

Kotorski tim je tako upisao šesti poraz u sedam kola regionalnog takmičenja i ostao na diobi posljednjeg mjesta, jer je samo zahvaljujući boljoj gol-razlici ispred Budve.

Ekipa Petra Vica je jednostavno izgorjela jureći minus od prvog do gotovo posljednjeg minuta, ali je u drugom poluvremenu pokazala znake - u tih 16 minuta je postigla osam golova, primila svega tri, pa je vjerovatno više razloga za zadovoljstvo nakon gostovanja trostrukom osvajaču ovog takmičenja koji je u 7. kolu stigao do drugog trijumfa.

Maroje Gluhaić je bio najefikasniji u Primorcu sa tri gola, a tri igrača su bili dvostruki strijelci - Antonio Petrović, Aljoša Mačić i Goran Grgurević...

BUDVA NAMUČILA JUG

Budva je više od 25 minuta bila ravnopravan rival Jugu, čak je došla i u situaciju da vjeruje u senzaciju u 7. kolu regionalne A1 lige, ali ona je izostala.

Dubrovčani su opravdali ulogu favorita, ali mnogo teže nego što govori konačan rezultat - na kraju je bilo 12:8 za ekipu koju s klupe vodi Vjekoslav Kobešćak.

Iako je Jug nekoliko puta imao po dva gola prednosti, Budva je pronalazila način da se vrati u meč, ali je posustala pet minuta prije kraja kada je kod rezultata 9:8 za goste prokockala napad s igračem više, a onda i primila pogodak iz kontranapada.

Kada je srpski reprezentativac Viktor Rašović dao gol za 10:8 postalo je jasno da je otišla i nada izabranika Vida Lompara da mogu do čuda protiv jedine ekipe koja je u A1 ligi upisala sve pobjede.

Rašović je sa pet pogodaka bio najbolji pojedinac meča, a veliku podršku je imao u Luki Lozini, koji je tri puta matirao Aleksandra Kralja.

U Budvi, Marjan Mitrović se upisao tri puta, dva gola je dao Srđan Vuksanović, a po jedan Bogdan Vujašević, Boris Popović i Nenad Dragović.

Rezultati 7. kola: Primorje - Primorac 12:11, Budva - Jug 8:12, Partizan - Mornar 8:11; Petak: Mladost - Jadran Carine 5:5, POŠK - Jadran Split 7:7.

Tabela: Jug 21, Mladost 16, Jadran Carine 14, Mornar 13, Partizan 10, POŠK 8, Jadran Split 7, Primorje 6, Primorac, Budva 3.

A2 LIGA: DRUGA UZASTOPNA POBJEDA KATARA

Vaterpolisti Katara su upisali drugu pobjedu zaredom u A2 ligi.

Nakon trijumfa nad Solarisom u Šibeniku prošle subote, Kotorani su sada kao domaćini (u Budvi) bili bolji od Zadra rezultatom 12:6.

Kataro je tako opravdao ulogu favorita protiv jedne od dvije ekipe u takmičenju koja nema nijedan bod, ali je meč prelomio tek u trećoj četvrtini kada je došao do četiri gola prednosti.

Nebojša Vušković i Željko Dončić su postigli po četiri gola u timu Mirka Vičevića, a mrežu Zadrana su tresli i Dušan Milaš, Božidar Vuksanović, Miroslav Perković i Željko Đurović.

Ivan Vrbnjak je bio najefikasniji u Zadru - pogodio je četiri puta.

Primorje - Primorac 12:11 (3:1, 5:3, 1:2, 3:5)

Rijeka - Bazen "Kantrida". Sudije: Vlašić (Hrvatska), Matijašević (Crna Gora). Igrač više: Primorje 10 (6), Primorac 8 (5).

Primorje: Čubranić (šest odbrana), Čunko 3, Brubnjak, Kovačević, Peroš 1, Blažić 2, Tkač 1, Rakovac 2, Petrić, Saftić, Augusti, Paparić 1, Božić, Valas 2.

Primorac: Šubladze (dvije odbrane), Matković, Crepulja 1, Petrović 2, Gluhaić 3, Gopčević, Mačić 2, Vukmirović, Latinović, Grgurević 2, Vukasović, Paunović 1, Radnjić, Todorović.

Budva - Jug 8:12 (2:3, 3:2, 3:3, 0:4)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Đurašković, Kontić (Crna Gora). Igrač više: Budva 10 (5), Jug 6 (3). Peterci: Jug 1 (-).

Budva: Kralj (13 odbrana i peterac), Manojlović, S. Ćetković, Vuksanović 2, M. Mitrović 3, Porobić, Adžić, D. Dragović, Vujašević 1, Popović 1, P. Ćetković, N. Dragović 1, Krivokapić, Rašković.

Jug: Bijač (12 odbrana), Farčić, Fatović 2, Kržić, Joković, Garsija 1, Ivanković, Rašović 5, Rencuto-Jodiće 1, Pavličević, Benić, Lozina 3, Jarak, Pejić.

Bonus video: