Porobić: Da dignemo igru na još veći nivo

Važno je da igru i taj timski duh koji posjedujemo i dalje popravljamo, da do kraja nastavimo u tom ritmu, bez obzira na to ko nam je protivnik - rekao je Porobić
0 komentar(a)
Porobić i igrači, Foto: Aleksandar Vučković
Porobić i igrači, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 20.07.2011. 00:38h

Selektoru Petru Porobiću ispunila se želja protiv Mađarske - njegova ekipa igrala je dobro, bolje nego što je iko očekivao. Takva igra, međutim, ostala je bez rezultata, ali ukoliko je njegovi puleni danas ponove, protiv Španije ne bi trebalo da bude problema.

- Zaista smo vratili onaj timski duh i sada je samo važno da nastavimo kao protiv Mađarske, a da se taj poraz ne odrazi na naredne utakmice. Kombinatorika je vrlo čudna, zbog toga su manje bitni predstojeći mečevi u grupi. Važno je da igru i taj timski duh koji posjedujemo i dalje popravljamo, da do kraja nastavimo u tom ritmu, bez obzira na to ko nam je protivnik.

• Po mnogima, bolje je biti treći u grupi nego drugi?

- Eto, ali nisam to htio ja da kažem. Te su nas kombinacije ranije koštale. To je pravilo. Ne smijemo o tome da razmišljamo. Sada smo došli na jednu stepenicu i moramo da idemo na sljedeću, a ako uđemo u kalkulacije, onda nikad nećemo napraviti tim koji će biti onakav kakav je bio u većem dijelu utakmice sa Mađarskom.

Bonus video: