Portugal ostao na nuli: Vaterpolisti nisu imali milosti prema autsajderu

Crna Gora je slavila rezultatom 25:0!
51 pregleda 3 komentar(a)
Bogdan Đurđić vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Bogdan Đurđić vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.06.2018. 17:05h

Prvi vaterpolo duel Crne Gore i Portugala donio je neravnopravnu borbu u bazenu, koja se od početka pretvorila u šuterski trening „ajkula“ i pretvorio se u jednu od najubjedljivijih pobjeda u istoriji našeg nacionalnog tima.

Crna Gora je slavila rezultatom 25:0, a u martu 2007. godine, u Kotoru je savladala Švajcarsku 30:3.

Kuriozitet je i trijumf bez primljenog gola. Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, savladana je Kanada 12:0.

„Zaista se ne sjećam da li sam imao utakmicu u seniorskoj konkurenciji bez primljenog gola“, rekao je golman Slaven Kandić, koji je sa 12 odbrana „ubio“ sve nade rivala da mogu do počasnog pogodka.

„Portugalci su nam bili nepoznanica, ali očito da su u pitanju rekreativci i zaista laka utakmica za nas“, rekao je Bogdan Đurđić.

Crnu Goru sjutra od 16 i 30 čeka duel sa Francuskom, koji će odlučiti drugo mjesto u grupi i koji donosi borbu za bronzu.

„Biće jača utakmica, ali mislim da nisu na našem nivou. Vjerujem u pobjedu i nadam se novoj medalji“, naglasio je Đurđić.

„Znači nam ovaj turnir u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, jer su nekim igračima ovo prve utakmice od kraja klupske sezone. Svaki meč je dobar za formu, pred ono što nas očekuje“, zaključio je Kandić.

Crna Gora - Portugal 25:0

Taragona - ,Akvatik centar“. Gledalaca: 50. Sudije: Injesta (Španija), Daskalopulo (Grčka), Rezultat po četvrtinama: 6:0, 9:0, 5:0, 5:0.

Igrač više: Crna Gora 2-1, Portugal 1-0. Peterci: Crna Gora 1 (1).

CRNA GORA: Kandić (12 odbrana), Brguljan 1, Sarić 1, Petković 2, Radović 4 (1), Drašković 4, Đurđić 4, Popadić 1, Klikovac 3, Čučković, Murišić 5, Šćepanović.

PORTUGAL: Janočko (4 odbrane), Tekeira, Kosta, Lopes, Rodrigeš, P. Sousa, Ramos, Lete, R. Sousa, Moreira, Parati, Gomeš.

Bonus video: