Potopljeni i Rumuni, sa Turskom za plasman na OI

Rumunija savladana bez problema za 5. trijumf u Edmontonu. Rival u četvrtfinalu bićeTurska, četvrtoplasirani tim iz grupe B...
0 komentar(a)
Miloš Šćepanović, Foto: Aniko Kovač
Miloš Šćepanović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 06.04.2012. 01:58h

Crna Gora je nastavila pobjednički hod u Edmontonu, a trijumf protiv Rumunije (14:8) otklonio je i svaku dilemu oko prvog mjesta u grupi A.

"Ajkule" su jednog od najtežih protivnika u grupi savladale bez problema, pa je već početkom druge četvrtine, kada su naši počeli da prave osjetnu razliku, postalo jasno da Rumuni nemaju snage da ugroze motivisanu i ozbiljnu ekipu Ranka Perovića.

Najefikasniji u našem timu bili su Aleksandar Ivović i Boris Zloković sa po tri gola, dok su Draško Brguljan i Vladimir Gojković upisali po dva.

Crnogorski vaterpolisti su se tako sa svih pet pobjeda u grupi plasirali u četvrtfinale i ostala im je samo još jedna prepreka na putu ka plasmanu na Olimpijske igre.

A ta prepreka se zove Turska - četvrtoplasirana ekipa u grupi B.

Turci su u direktnom okršaju za treće mjesto igrali neriješeno sa Brazilom (11:11), ali im to nije bilo dovoljno da preskoče "karioke" na tabeli...

Okršaj ova dva autsajdera je, inače, sudio Kotoranin Aleksandar Adžić.

Iznenađenje u grupi A napravila je Makedonija - savladala je Njemačku (6:4) i plasirala se među osam najboljih kao četvrtoplasirana.

"Panceri" su tako ostali bez šanse da se bore za plasman na Olimpijske igre.

Makedonci će u četvrtfinalu da igraju sa Španijom, prvoplasiranom ekipom iz grupe B...

Parovi četvrtfinala - danas

Crna Gora - Turska 22.00

Rumunija - Brazil 23.30

Grčka - Kanada 1.00

Makedonija - Španija 2.30

Crna Gora - Rumunija 14:8 (3:2, 5:2, 3:3, 3:1)

Edmonton - Bazen sportskog centra "Kingsmen". Gledalaca: 150. Sudije: Rotsart (SAD), Flehiv (Australija). Igrač više: Crna Gora 12 (6), Rumunija 9 (6). Peterci: Rumunija 1 (1).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 2, Pasković 1, Petrović 1, Klikovac, Radović 1, M. Janović, N. Janović 1, Ivović 3, Zloković 3, Gojković 2, Jokić, Šćepanović (pet odbrana).

Rumunija: Stoenesku (šest odbrana), Radu 1, Negrean, Jakonu 1, Josep, Bušila 1, Matei 2, Hjoveanu, Đoanta, Đorđesku 2, Giban 1, Kadar, Dragušin.

Bonus video: