Pravi kada je bilo najpotrebnije

"Meč sa Italijanima u četvrtfinalu je bio po mnogo čemu presudan. Donio nam je ogromno samopouzdanje", kaže bek Luka Murišić
67 pregleda 0 komentar(a)
U17 vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
U17 vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 19.09.2017. 09:24h

Malta je talična za mlade crnogorske vaterpoliste.

Prije četiri godine je generacija igrača rođenih 1996. i mlađih pokorila Evropu pobjedom nad Srbijom u finalu, a prije dva dana je to uradila i U17 reprezentacija.

Izabranici Miodraga Mirovića su u duelu za titulu nakon peteraca bili bolji od Španije (11:10), što je treće zlato osvojeno u mlađim kategorijama.

"Zlatna medalja u ovakvoj konkurenciji, na ovako jakom turniru, znači mnogo svima nama. Dokazali smo da vrijedimo, pokazali smo se kao ekipa, a siguran sam da će odličje i svima nama pojedinačno koristiti u budućnosti. Tačnije, da će nam pomoći, jer smo shvatili da imamo kvaliter", rekao je bek Luka Murišić.

Murišić je konkretno bio junak četvrtfinala i duela sa Italijom. Mladi bek Jadran Carina je kod rezultata 9:9 ukrao loptu Italijanima u napadu s igračem više, isplivao kontru i postigao pobjedonosni gol 43 sekunde prije kraja.

"To je bila najteža utakmica za nas na Evropskom prvenstvu. Presudna po mnogo čemu. Stalno smo bili u zaostatku, ali se nismo predavali, znali smo da ćemo dočekati šansu. Velika želja za pobjedom nas je odvela u polufinale, a onda smo stekli veliku dozu samopouzdanja koja nam je pomogla i protiv Rusije, a i u finalu sa Španijom", kazao je Murišić i dodao:

"Bili smo pravi kada je to bilo najpotrebnije. U grupi smo imali problema, ali smo rasli kako je turnir odmicao", dodao je Murišić.

Selektor Mirović nije krio zadovoljstvo, a zlato je posvetio igračima.

"Stvarno smo radili izuzetno naporno tokom ljeta, imali smo problema i sa virusima, povredama, bili smo skromni i za cilj postavili plasman u četvrtfinale, a na kraju smo došli do titule. U grupi smo poraženi od Hrvatske i Mađarske, ali smo podizali formu, onda slavili u dva izuzetno teška meča sa Italijom i Rusijom. A koliko je dobar bio naš rival iz finala govori i to da je eliminisao Srbiju i Mađarsku", istakao je Mirović.

Prije dva najsjajnija evropska odličja na Malti, Crna Gora je osvojila i EP 2008. u Istanbulu, tada predvođena Darkom Brguljanom i Filipom Klikovcem...

Godinu kasnije je u grčkoj Hanji bila takođe srebrna na EP, kao i 2016. u Podgorici na Svjetskom prvenstvu.

Bonus video: