Predsjednik Vaterpolo saveza odgovorio Janoviću: Uvredljive ocjene, nadam se da ćemo razjasniti pozadinu takvog nastupa

Janović je juče kazao da je u vaterpolu upaljen "crveni alarm", te da su "potrebne konkretne akcije i konkretna rješenja, kao i mnogo više kreativnosti da se vaterpolo zadrži na ovom nivou”
5563 pregleda 8 komentar(a)
Dejan Bajić, Foto: Filip Roganović
Dejan Bajić, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Bajić reagovao je na kritike, koje je juče uputio ministar sporta Nikola Janović na račun rada ove sportske organizacije.

Janovićeve ocjene da “teško da postoji inertniji i pasivniji savez od Vaterpolo saveza", te da je potrebno da se vaterpolo funkcioneri "malo i umiješaju u svoj posao", Bajić je ocijenio kao "neprihvatljive, neutemeljene pa čak i uvredljive".

"U vezi sa komentarom ministra sporta i mladih o radu Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koji je izrekao na svojoj konferenciji za medije povodom sprovođenja Zakona o sportu, želim samo da saopštim da njegove ocjene o aktivnostima i ulozi Saveza, Upravnog odbora i ostalih organa i tijela Saveza u potpunosti odbacujem kao neprihvatljive, neutemeljene, pa čak i uvredljive.

Svaku dalju polemiku nemam namjeru da vodim preko medija, jer smatram da takva komunikacija nije primjerena odnosima između resornog ministarstva i Saveza, a nadam se da će biti prilike da razjasnimo stvarnu pozadinu ovakvog njegovog istupa", stoji u saopštenju predsjednika VPSCG.

Janović je juče kazao da je u vaterpolu upaljen "crveni alarm", te da su "potrebne konkretne akcije i konkretna rješenja, kao i mnogo više kreativnosti da se vaterpolo zadrži na ovom nivou”.

On je posebno kritikovao situaciju u VK Primorac, naglasivši da je "frapiran" da "članovi generacije koja je nedavno osvojila srebro na EP u Bugrskoj, nemaju trenera, već idu u Budvu i sami trenriraju, zbog problema koje Primorac ima deset godina".

Bonus video: