Prekinut meč između Primorca i Jadrana!

Sudija Adžić je po završetku 2. četvrtine tražio od delegata Murišića da se dio tribina sa “Beštijama” isprazni, jer su ga, navodno, pomenuti navijači vrijeđali i pljuvali
0 komentar(a)
primorc 14.42010, Foto: Arhiva "Vijesti"
primorc 14.42010, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.04.2011. 19:30h

Crnogorski vaterpolo večeras je dobio novi šamar - derbi meč 3. kola Super lige između Primorca i Jadrana prekinut je po završetku druge četvrtine, pri rezultatu 4:4, odlukom delegata meča Milorada Murišića, pošto na zahtjev sudije Aleksandra Adžića nije ispražnjen dio tribina na kojem su se nalazile najvatrenije pristalice kotorskog kluba "Beštije".

Sudija Adžić je, naime, po završetku druge četvrtine tražio od delegata Murišića da se dio tribina sa “Beštijama” isprazni, jer su ga, navodno, pomenuti kotorski navijači vrijeđali, čak i pljuvali u trenutku kada se našao ispod njih.

Delegat meča je domaćinu dao rok od 15 minuta da isprazni dio tribina sa “Beštijama”, ali je vrlo brzo bilo jasno da će to biti teška misija. “Beštijama” se, naime, pridružio veliki broj drugih domaćih navijača, koji se nalazio na istoj strani tribina bazena “Nikša Bućin”.

Kako obezbjeđenje nije uspjelo da isprazni taj dio tribina, a navijačima nije padalo na pamet da svojevoljno napuste tribine, sudija Adžić je nakon 15 minuta označio prekid utakmice…

To je, međutim, bila samo kulminacija nemilih scena koje su se dogodile u finišu prve četvrtine, koje su i uzburkale strasti u bazenu i posebno oko njega.

Naime, pri rezultatu 3:2 za goste, nakon pet i po minuta u prvoj četvrtini, Nikola Janović je trebao da izvede peterac. Prije nego je izveo najstrožu kaznu, bek Jadrana je fauliran, a sudija Siniša Matijašević je isključio Draška Brgiljana sa pravom zamjene, iako je tv snimak pokazao da je eventualni faul napravio Anđelo Šetka.

To je izazvalo burnu reakciju Brguljana, klupe Kotorana, ali i navijača Primorca. Sa tribina je u bazen uletjela jedna stolica. Najžešći u protestima bio je pomoćni trener Vido Lompar, koji je zaradio crveni karton, nakon čega je nastavio sa još burnijim protestima (u jednom trenutku je izbio karton iz ruku Matijaševića).

Nakon nekoliko minuta strasti su nekako smirene, utakmica je nastavljena, ali samo do završetka druge četvrtine…

Očekuje se reakcija nadležnih organa, ali je izvjesno da će Primorac, kao domaćin, biti kažnjen…

Inače, Jadran je prvu četvrtinu riješio u svoju korist 4:2, dok je Primorac bio bolji u drugoj sa 2:0.

Po dva gola za Primorac postigli su Antonio Petrović i Nikola Murišić, dok su strijelci za Jadran bili Uroš Kalinić, Luka Sekulić, Petar Filipović i Nikola Janović iz peterca.

Bonus video: