Primorac nakon peteraca savladao Jadran, Budva rutinski

Novljani su imali šansu da u posljednjem minutu drugog nastavka riješe utakmicu, ali je iz peterca Jovan Sarić pogodio stativu gola Uglješe Brguljana
78 pregleda 0 komentar(a)
Jadran - Primorac, Foto: Nebojša Mandić
Jadran - Primorac, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 17.04.2013. 19:08h

Boljim izvođenjem peteraca Primorac je savladao Jadran rezultatom 11:10 i tako anulirao prednost domaćeg bazena koju su Novljani imali pred početak polufinalne serije za prvaka Crne Gore.

A, petercima je prethodila odlična utakmica puna neizvjesnosti i konstatno izjednačenog rezultata.

Poveli su Novljani, potom Kotorani preokrenuli na 2:1, da bi Jadran od polovine prve četvrtine preuzeo vođstvo i do kraja treće četvrtine imao po gol prednosti.

U posljednjem minutu treće dionice Primorac je preko Željka Đurovića izjednačio na 7:7, što je i bio rezultat regularnog dijela meča.

Međutim, u posljednjoj četvrtini domaći su imali čak četiri puta igrača više i nisu postigli pogodak, tako da se otišlo u produžetke.

Novljani su imali šansu da u posljednjem minutu drugog nastavka riješe utakmicu, ali je iz peterca Jovan Sarić pogodio stativu gola Uglješe Brguljana.

Brguljan je bio uspješniji od Sarića i u petercima koji su usljedili nakon neriješenog rezultata.

Pored Sarića neuspješan u izvođenju peterca bio je i Ivan Krizman, dok su Igor Porobić, Stefan Vidović i Đorđe Tešanović postigli golove.

S druge strane, za Primorac s pogađali Nikola Marković, Željko Đurović, Božo Fanfani i Nikola Murišić, a Matija Brguljan je pogodio stativu.

U finale ide tim koji ostvari dvije pobjede, a Kotorani meč loptu imaju u nedjelju na svom bazenu.

"Mi smo svoju šansu propustili u regularnom dijelu meča kada nismo iskoristili dosta puta igrača više, pogotovo u momentima u posljednjoj četvrtini. Takođe smo imali šansu i da zaključimo meč petercem u samoj završnici produžetaka, ali, eto, nismo uspjeli. U svakom slučaju, čestitam Primorcu na pobjedi u meču koji je bio pravi polufinalni duel, pun neizvjesnosti. Zato sada moramo da nastavimo i pokušamo da pobijedimo u Kotoru i onda opet izborimo mogućnost da se kod nas ovdje rješava pitanje finaliste", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Da je utakmica bila teška slaže se i njegov kolega na klupi Primorca Veljko Uskoković.

"Očekivano težak meč u odličnom ambijentu i mislim da je to najvažnije. Mi smo došli spremni i za meč, ali i spremni da idemo na pobjedu. Međutim, ovo je samo prvo poluvrijeme, treba ostvariti još jednu pobjedu, a to neće biti lako", zaključio je Uskoković.

Budva rutinski

Budva je u laganom ritmu odradila prvi meč protiv Katara - tim Draga Pejakovića je slavio protiv Kotorana rezultatom 17:7 i sada ga jedna pobjeda dijeli od plasmana u finale.

Priliku da izbore šansu da se bore za trofej Budvani će imati već u subotu kada gostuju istom protivniku u Kotoru.

Kataro je bio konkurentan protivnik u prvoj i trećoj četvrtini, ali je Budva u preostale dvije pokazala zašto je bolji tim, pa pobjeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Igo Kruzija i Marko Ivančević su sa po tri gola predvodili pobjednički tim, a jedan manje je dao Australijanac Blejk Edvards.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Igor Živković, dvostruki strijelac.

Jadran – Primorac 10:11 - nakon peteraca (3:3, 2:1, 2:3, 0:0, 0:0, 0:0)

Herceg Novi – Otvoreni bazen "Jadran Škver". Gledalaca: 1. 000. Sudije: A. Adžić (Kotor), Matijašević (Herceg Novi). Igrač više: Jadran 16 (4), Primorac 14 (6). Peterci: Jadran 6 (3), Primorac 5 (4).

Jadran: Šćepanović (16 odbrana), Ćirović 1, Giga, Tešanović 2 (1), Vidović 2 (1), Pješivac 1, Baničević, Sarić 1, Latinović, I. Porobić 1 (1), Pasuljević, Tomašević, M. Porobić, Krizman 2.

Primorac: U. Brguljan (osam odbrana i peterac), Đurović 3 (1), Marković 1 (1) , Gopčević 1, S. Krivokapić, Fanfani 1 (1), Radonjić, M. Brguljan, Sutić 1, Paunović 1, Popović, Murišić 3 (1), B. Krivokapić, Kriještorac.

Budva - Kataro 17:7 (2:1, 5:0, 4:4, 6:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 200. Sudije: J. Kontić, A. Đurašković (Kotor). Igrač više: Budva (4), Kataro 6 (3). Peterci: Kataro 2 (2).

Budva: Lazović (10 odbrana), Crepulja 1, Edvards 2, Ćetković, Tičić, Lobov 1, Kruzija 3, Vukčević 1, Radunović 1, Ivančević 3, D. Drašković 1, Rouč 3.

Kataro: Marković (devet odbrana), Nikolić, Živković 2, Sjerković, Bjelobrković 1, Cankar, Pasković, Andrić 1, M. Drašković, Milošević, Brnanović, Popović.

Bonus video: