Primorac slavio u Splitu, Kataro remizirao sa Naisom

Prvi trijumf Kotorana u regionalnom takmičenju
86 pregleda 0 komentar(a)
VK Primorac Antonio Petrović, Foto: Vlv.hu
VK Primorac Antonio Petrović, Foto: Vlv.hu
Ažurirano: 04.11.2017. 20:54h

Primorac je pobijedio prvi put u sezoni u regionalnoj A1 ligi.

Uradio je to na gostovanju u Splitu - nakon tri poraza na startu, Kotorani su bili bolji od Jadrana na Poljudu rezultatom 8:7.

Primorac je dva puta imao po četiri gola prednosti (4:0, 5:1), a da će stići do prvog trijumfa bilo je jasno četiri minuta i dvije sekunde prije kraja kada je Bojan Paunović pogodio za vođstvo od 8:5.

Antonio Petrović je postigao četiri gola za crnogorskog predstavnika, a po jednom su mrežu Splićana tresli Paunović, Maroje Gluhaić, Goran Grgurević i Radovan Latinović.

Primorac se tako pomjerio sa posljednje pozicije - sada dijeli sedmu poziciju sa Primorjem i Jadranom iz Splita, dok je Budva 10. sa sva četiri poraza do sada.

U A2 ligi, Kataro je upisao drugi bod.

Kotorski tim je sada odigrao neriješeno sa Naisom iz Niša - bilo je 8:8, a remi im je donio Nebojša Vušković koji je pogodio minut i 36 prije kraja.

Gosti su konstantno vodili u Budvi, a u trećoj četvrtini su imali i tri gola prednosti (7:4)...

Vušković, Dušan Milaš i Željko Dončić su dali po dva gola za Kataro, a po jednom su se upisali Veljko Vujović i Miroslav Perković.

Kataro u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi (11. novembar).

Jadran Split - Primorac 7:8 (0:1, 1:3, 4:2, 2:2)

Split - Bazen na Poljudu. Sudije: Ivanovski (Crna Gora), Copić (Hrvatska). Igrač više: Jadran 7 (3), Primorac 5 (3).

Jadran Split: Anić, Butić 1, Marinić-Kragić, Krapić, Antonijević 1, Dujković, Pauer, Marelja, Visković, Milardović 4, Bušelić, Buzdovačić 1, Strujić, Franičević.

Primorac: Šubladze, Matković, Crepulja, Petrović 4, Gluhaić 1, Mačić, Milić, Latinović 1, Grgurević 1, Vukasović, Paunović 1, Stanojević, Isljamović, Gopčević.

Kataro - Nais 8:8 (2:2, 2:3, 1:2, 3:1)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Matijašević, Mišković (Crna Gora).

Kataro: Mandić, Vušković 2, Uskoković, Marković, Pržica, Vuksanović, Vujović 1, Milaš 2, Krivokapić, Dončić 2, Perković 1, Đurović, Hercegovac, Jašović.

Nais: Lazić, Mitrović 1, Nikolić, Milić, Dimitrijević, M. Milošević, Petrović 4, Đurđević 3, Živić, Šilj, Bolović, D. Milošević, Stoiljković, Stanković.

Bonus video: