Primorje bolje od Zvezde, Radnički preživio Oradeu

U elitu su se još plasirali i Pro Reko i Solnok
87 pregleda 0 komentar(a)
Toni Petrović, Foto: Vaterpolo-primorje.hr
Toni Petrović, Foto: Vaterpolo-primorje.hr
Ažurirano: 12.11.2014. 21:12h

Plej-of za Ligu šampiona u vaterpolu nije donio iznenađenja - plasman u elitu obezbijedili su Primorje, Pro Reko, Solnok i Radnički.

Primorje je i u revanšu u Kantridi bilo bolje od Crvene zvezde (15:9, u Beogradu je bilo 14:11), iako su Riječani u dva navrata gubili i sa tri gola razlike (4:1 i 5:2). Ipak, presudio je kvalitet u nastavku, pa će crnogorski reprezentativci Antonio Petrović (postigao gol) i Dejan Lazović s hrvatskim predstavnikom juriti evropsku titulu.

U mađarskom derbiju između Solnoka i OSC-a (za koji nastupa Draško Brguljan) slavio je domaćin (11:9) i najavio visoke ambicije u Ligi šampiona, dok je Radnički prošao kroz pakao u Oradei, što je malo ko očekivao pošto je pred revanš imao pet golova prednosti iz Kragujevca.

Srpski vicešampion je u prvom meču pobijedio sa 13:8, Rumuni su taj minus večeras bili anulirali i napadali prolaz, ali su „izgoreli“ u posljednjoj četvrtini, pa je Radnički, na čelu sa Zdravkom Radićem, s četiri vezana pogotka potpisao podnošljiv poraz - 10:9. U sastavu gostijuje je bio i Filip Trajković...

U eliti je i Pro Reko našeg Aleksandra Ivovića nakon što je i u Zagrebu savladao Mladost (9:5).

Poznate su grupe u Ligi šampiona.

U grupi A će biti Barseloneta (domaćin fajnl-siksa i aktuelni prvak Evrope), Breša, Olimpijakos, Eger, Pro Reko i Radnički.

Grupu B čine Partizan, Jug, Špandau, Galatasaraj, Solnok i Primorje.

Bonus video: